Moderátoři: Archypov, facctory, smith

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován
10. 3. 2009

#331 - 5. 10. 2019, 07:36
Este to chce par rôčkov😉 a stale nieje jasne co s projektom v Madarsku - tam uz mali finisovat s dukatmi a robit na dalsich minciach vratane razidiel ..ale nemam nove spravy .. nerad by som pracoval na niecom par rokov a zistil ze niekto to uz ma hotove .. nevraviac o tom ze v Pesti maju riadne chutovky v muzeu a u nas je velky problem mrknut sa niekde do depozitara :-/

Myslím si, že sme sa na tuto tému už bavili. Katalóg Rákocziho dukátov - čo sa tam dá katalogizovať? Tri ročníky K-B a tri ročníky N-B. Ich výskyt je výnimočný, fálz je viac než reálnych mincí. Pri súčasných cenách je to minca nedosiahnuteľná pre 99% zberateľov. Viem si to predstaviť ako článok. Ale katalóg?😲

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Malkotent

Uživatel

Zaregistrován
15. 9. 2013

#332 - 5. 10. 2019, 08:08

no v tom zlate toho vela nieje - 1704 KB aj NB , 1705 KB aj NB aj KV /Kolozvar/ , 1707 KB aj NB aj KV /Kolozvar/
.. pokial viem Kolozvarske su len po jednom razidle .. a 1707KV vraj len 3 kusy zname /Rakoczi ich nariadil roztavit - nepacili sa mu🙂
ale pocet razidiel KB alebo NB neviem - je to aj pre mna ina galaxia vzhladom na ceny..
Katalógom chcu zdokumentovat vsetko doteraz zname vratane razidiel - kedze nic take zatial nieje ..
v zlate boli razene aj ine chutovky - ako napr. 1704 KB 1 poltura - ktoru som nevidel ani fotke /vraj 1ks u súkromného zberatela a 1ks v muzeu/, medaile a par raritiek - ktovie co vsetko ma Nemzeti múzeum🙂 ale asi sa toho nazbiera dost na katalog .. mna by aj pikosky zaujimali - vraj sukromny zberatel niekde v Madarsku ma uhorsku sablu do ktorej bolo odrazene razidlo polturky .. no uvidíme co z toho katalógu bude

kurucpp@gmail.com

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován
10. 3. 2009

#333 - 5. 10. 2019, 08:35

Zberateľstvo v Maďarsku má hlboké korene a dopredu je hnané vedomosťami. Možno majú lepší prístup k zbierkovým fondom v múzeách, možno vydávali viacej informácii prostredníctvom Numizmatikai Közlöny a je to aj tým, že uhorskú históriu považujú za maďarskú. V Maďarsku je určite množstvo zaujímavostí vzťahujúcich sa k určitému obdobiu a určitým razbám. No opatrný by som bol pri ich autenticite. Zatiaľ čo sa u nás pančovali 5 halierniky 1924 a sv. václavské dukáty ako "vrcholné diela" mincovne Kremnica, tak tam vyrábali omnoho sofistikovanejšie stredoveké a novoveké unikáty.

Tiež si je nutné uvedomiť, že zbierkové fondy MNM nevznikali v minulosti tak ako napríklad Münzkabinett KHM vo Viedni odovzdávaním a archiváciou odrazkov či razidiel priamo z mincovne. MNM svoje fondy získala buď darom alebo nákupom od súkromných zberateľov. A tam sa mohli vyskytnúť aj neoriginálne diela.😉

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Malkotent

Uživatel

Zaregistrován
15. 9. 2013

#334 - 5. 10. 2019, 08:48

Presne tak.. zostava len spoliehat na serioznost tvorcov katalogu a odbornost numizmatikov🙂 niekedy je to vsak urcite tazke a treba verit :-D ako pikoska - velmi vzacne IV poltury - pravdepodobne skusobna razba - jedna sa zda byt dobova a druha novodoba no kedze ich maju po jednom kuse len v muzeu neda sa k nim bezne dostat a pravost musia potvrdit tam .. sam som zvedavy.. v poslednych rokoch je vela novych kotramariek na polturach a pochybne sa predavaju aj na zahranicnych aukciach ..

kurucpp@gmail.com

___

Uživatel

Zaregistrován
24. 3. 2010

#335 - 5. 10. 2019, 16:57

A čo bodka v znaku? Najprv som myslel, že by to mohla byť jamka v razidle po kružítku, ale táto bodka nie je v strede perlovca, je pekne pri dvojkríži. Čo myslíte, môžem to považovať za variant?

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#336 - 5. 10. 2019, 17:12

sigur napsal/a:

Čo myslíte, môžem to považovať za variant?

Podle mého názoru toto již nelze považovat za variantu, protože se asi jedná o dost neprůkaznou anomálii, která mohla vzniknout např. úhozem do razidla atd.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Malkotent

Uživatel

Zaregistrován
15. 9. 2013

#337 - 5. 10. 2019, 17:18

Je to tajne znamienko - proti falsovaniu😉 madari to volaju : titkos😉 sem tam to uvadzaju aj v popise aby za drahsie predali - je to vo vsetkych beznych rocnikoch - ale je toho menej.. dalo by sa to nazvat variantom - ale pri stovkach razidiel by bola kazda tretia variantom😉
Mna osobne viac zaujimaju kusky ktore maju iny tvar stitu alebo iny font - lebo dobovych falz bolo vela ale niesu urcene ..

Obrázky:

kurucpp@gmail.com

Malkotent

Uživatel

Zaregistrován
15. 9. 2013

#338 - 5. 10. 2019, 17:28

Ps. Detto aj pri 1 polturach .. tam je titkosov viac sem tam😉
Kazdopadne ak bude nejaka polturka na vymenu za iny stredo/novovek nevahajte napisat :-)

Obrázky:

kurucpp@gmail.com

___

Uživatel

Zaregistrován
24. 3. 2010

#339 - 5. 10. 2019, 19:08

A na košickej mám v strede štítu štvorček...aj to je titkos (krásne slovo)?🙂

Obrázky:

Malkotent

Uživatel

Zaregistrován
15. 9. 2013

#340 - 5. 10. 2019, 19:16

Pekne Kosice - to uz bude asi zalezitost poskodeneho razidla .. Kosicke su velmi rozdielne - hlavne kvalitou prevedenia - Kremnica drzala uroven - v Kosiciach to take prisne asi nebolo - no mozno o to zaujimavejsie mince .. nieco sa vraj razilo aj v poli .. mozno aj na Spisskom hrade ale zaznam o tom ziaden nieje .. kazdopadne si napr.mince kosickeho. Mulacevskeho ale Nagybanskeho typu bez znacky mincovne

kurucpp@gmail.com

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.