Zaregistrován
24. 3. 2010
Malkotent napsal/a:
...samozrejme falosna kontra...
Podľa čoho vieš rozlíšiť pravú a falošnú? Nemal by si foto fejkovej?
Zaregistrován
24. 3. 2010
Posielam maila.
Zaregistrován
24. 3. 2010
V publikácii Platidlá na Slovensku (Národná banka Slovenska) je vyobrazená XX poltura s kontramarkou/značkou, ktorú teda vidím prvýkrát...vedel by niekto niečo bližšie?
Obrázky:
Zaregistrován
15. 9. 2013
NBS je mimo 🤣 asi prebrane z nejakej velmi starej publikácie ked neboli známe nariadenia pre mincovne.. aj niekedy v 70-80 rokoch bola zaujimava teoria o kontramarkovani "prepichovanim"..mam par ks 1 poltur ktore su podobne poprepichovane .. ale je to blbost .. tiez zaujimave su kontramarky s hlavou Rakocziho - nieco ako nostalgia 😁 a tiez novsi vytvor .. no a samostatna kapitola Sú falošné novodobé kontramarky.. posledne roky uz aj vo vacsich aukciach . Pred par mesiacmi v madarskej aukcii 90perc.falosne .. je to hnus..niekedy ppkazia peknu mincu :-/
kurucpp@gmail.com
Zaregistrován
24. 3. 2010
Sedmohradsko, ale trošku z iného súdku...😉 holdovací žetón, Sibiu, 1837
Obrázky:
Zaregistrován
10. 3. 2009
Čo poviete na toto? 10 poltura 1705, 11,70g
Obrázky:
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
1. 8. 2010
Pridem mi to ako pekné falzum, ale ešte som takú nevidel.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
15. 9. 2013
Rakocziho mince sa urcite falsovali /hlavne prve roky - potom to uz stracalo vyznam/ - aj literatura uvadza par zaujímavých okolnosti - niektore zmienky by mali byt aj v archívoch ..
No ja nepoznam vela minci ktore by mali jasne znaky falz - tato je jedna z takých a bolo by zaujimave urobit aspon spektralku - no este zaujimavejsie prejst depozitare a objavit falza v nálezoch /aj ked nalezov kde budu X poltury asi nebude vela../
tento konkretny kus som chcel tiez - ale 100€ ta minca hodnotu nema 🙄
Obrázky:
kurucpp@gmail.com
Zaregistrován
10. 3. 2009
Minca je razená a je výborne zachovalá. Pôvodne som ju nechcel kupovať, lebo som si myslel, že je to novodobá napodobenina, hlavne kvôli perfektnej zachovalosti, rovným líniám, krásnej patine a tmavým častiam, ktoré mi prídu ako schválne vyleptané kyselinou a následne patinované. Ale po diskusii s iným členom fóra som dostal argumenty, že je to razená dobová napodobenina, tak som si ju kúpil.
Minca pochádza zo zbierky Andy Singera - doktor stredovekej histórie, ktorý v súčasnosti pracuje pre aukčnú spoločnosť Dix Noonan Webb a po 300 rokoch pri svojej ceste domov do Uhorska za 6 týždňov precestovala 10.000 km... 🙂
Mám rád zaujímavé mince.😉
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
15. 9. 2013
Tak je fajn ze som tiez neprihadzoval😉 ak niekedy bude moznost rad by som sa dostal k spektralke😉 je to urcite zaujimava minca ..uz len najst inu z rovnakeho razidla niekde v lote v muzeu ..
kurucpp@gmail.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.