Zaregistrován
25. 4. 2007
tiež sem pridám jedného Gabora, síce nie je to taký krasavec ako má Oliver,napriek tomu mám z neho radosť.
Určil som ho ako Unger V/260
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
myslim, ze kazda z tech minci ma sve rezervy, ale oba jsme za ne vdecni, za takove jake jsou. tvoje na to, ze byla o dost levnejsi nez moje vypada moc dobre, urcite mas lepsi pomer / cena vykon nez ja. ani jeden z nas nehrajem prvni ligu, myslim, ze i tak jsme se oba na sve pomery tentokrat prastili pres kapsu, ale ja se na takovou chystal docela dlouho (rok a pul) a bral jsem to sice mozna ne za idealni cenu, kterou bych mohl dostat mezi dobrymi znamymi, ale urcite za lepsi, nez co mi bylo nabizeno v CR (osmirkovany plech za 2500 apod.). tvoje cena byla dobra i proto, ze prodejce nezvolil spravnou prodejni taktiku (vice osobne) a nektere jeho fotky mince dost deklasuji. to je ovsem jeho problem, ale myslim, ze ho to nijak netrapi, jeho rozlisovaci schopnosti se pohybuji o dve nuly dal minimalne...
a muzes si dopsat (samozrejme pokud to po me nekdo zkontroluje):
ze podle
Resche je to 289/Taf.26 (myslim, ze plne odpovida vyobrazeni)
a podle:
Huszara - Az Erdelyi Fejedelmseg penzverese je to c. 429
muj siroky gros (viz prispevek 45) by mel byt Husz. Erdely 430,Resch 348 (ruzicky v korune a R.DVX, vyobrazenim pak nejblizsi 329/Taf.26, samozrejme ale jina mincovna a opisova varianta - prave ona 348)
zaroven prosim o radu: jak se pisou spravne zkratky literatury v tomto pripade? Resp. jak se to pise cele spravne? Pouze v tomto pripade napr. Resch jako R 289-269 (to je uvedeno v Huszarovi)? Co ale znamena NM a RN? Jak se zkracuje to "Erdelyi"?
Zaregistrován
24. 3. 2010
Napríklad v aukciách takto:
Pannonia Terra:
R.: xy
H.: xy
Nudelman:
Resch: xy
Huszár E.: xy (to "E" zrejme odkazuje na Erdélyi)
Zaregistrován
24. 3. 2010
Ináč chalani, koľko ste to vlastne vyvalili za tieto mince? Keď nie verejne, tak poprosím aspoň do mailu.
Zaregistrován
25. 4. 2007
Oliver, ďakujem, značím si.
Zaregistrován
24. 3. 2010
NM=Magyar Nemzeti Múzeum Éremtára
Zaregistrován
15. 7. 2007
ja to reknu klidne verejne, je to vlastne jeden z nejdrazsich nakupu, co jsem kdy za minci dal (resp. nechal zprostredkovane dat). stala me neco malo pres 1500 CZK.
Zaregistrován
24. 3. 2010
RN = Resch A.: Nachtrag, Jahrbuch
des Burgenländer Sächsischen Museums. Kronstadt,
I(1925)
Zaregistrován
15. 7. 2007
jo a diky moc za to znaceni... libi se mi ten Nudelman, budu to pouzivat takto, abych to nemotal s "normalnim" Huszarem. akorat si to pracovne zkratim na Husz. E
Zaregistrován
14. 9. 2011
.......grose Gabriela su naozaj krasne. Ja som po jednom pokukoval nedavno na aukre, ale nemal som sancu. Zamrzol mi pocitac. Nasledne som nieco hladal na nete a niejak sa mi nepacil pomer cena/stav. No snad sa casom nieco pritrafi.
Pripajam nieco na pokuk. I ked stav nie je excelentny, mna mince potesili.
Obrázky:
bennito@centrum.sk
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.