Zaregistrován
12. 5. 2011
Prosím o vysvětlení jak se oceňují obálky se známkou dne prvního vydání nebo jiných významných vydání. Také nechápu jak oceňovat známky (po sběrateli) dle katalogu World Philately. Označení jednou nebo dvěma hvězdičkami je jasné, ale co znamenají černé čtrverečky (tedy jednoduchá frankatura nebo vícenásobná).To platí pro nalepené známky nebo jak? Promiňte, jsem blbka, ale začalo mě zajímat, co sbírky vlastně obsahují. Obálky prvních vydání jsou v perfektním stavu i s razítky, od r.1918 do 1970.
A co aršíky a bloky? Smiluje se někdo a jednoduše a blbuvzdorně mi to napíše? Předem moc děkuji a zapojím se do vašich diskuzí. Díky.
Zaregistrován
7. 6. 2010
to je vsetko pekne ale o co sa jedna, ide o predaj zbierky, nechapes vysvetlivkam v katalogu? co konkretne potrebujes?
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Zaregistrován
12. 5. 2011
Milá babygulko, ty jsi hodná!!! Prosím Tě, jakou cenu mají známky (podotýkám, že jsou po sběrateli, bohužel už nežíje) uvedené v katalogu. Jsou v perfektním stavu, nerazítkované, řazené v celých seriích. Bylo by to tedy **, ale proč tam je ještě pod tím další cena pro tytéž známky ale značí tam jeden nebo dva černé čtverečky? Ty jsou dražší.katalog vysvětluje - jednoduchá frankatura atd. Promiň, ale jsem naprostý amatér. Díky.
Zaregistrován
21. 7. 2007
V katalogu World Philately jsou základní ocenění pro známky čisté, čisté s nálepkou a razítkované.
Cena za obálky prvního dne je uvedena za zkratkou "FDC".
Jednoduchá nebo vícenásobná frankatura platí pro známky na dopisech prošlých poštou. Jednoduchá frankatura - jedna známka na celistvosti. Vícenásobná frankatura - více stejných známek na celistvosti.
Obálky prvních vydání od roku 1918 - to zní zajímavě. Pokud sem dáš pár fotek, určitě se najde někdo, kdo poradí.
Zaregistrován
21. 7. 2007
Jaroslava napsal/a:
... Milá babygulko, ty jsi hodná!!! ...
😁 😁 😁
Snad se Marko neurazí.
Zaregistrován
12. 5. 2011
No díky díky, přesně toto jsem potřebovala vědět. Zatím se tím jen probírám, obálek je moc, několik alb, také cizina. No až něco nafotim, pošlu Ti to s přesnějšími údaji. Zatím moc děkuji za pomoc.
Zaregistrován
7. 6. 2010
to nic Dejvy v pohode... chapem ved nikto mudry nespadol z neba :-)... tak presne si to vysvetlil...
Jaroslava, vsetko ti vysvetlil Dejvy tie vysvetlivky ako viacnasobna frankatura sa tykaju obalok resp. dopisov preslych postou, World Philately je ten katalog asi co vydal Zdenek Jindra, tyka sa CSR, Slovenskeho statu, Protektoratu, Rakuska, Slovenska a Ceskej republiky. ono najlepsie by bolo to vyfotit a hodit sem par fotiek, postaci ak kliknes na - odpvovědět a nahrat obrazok... len niekedy je s tym trosku problem...
moje články
Zaregistrován
12. 5. 2011
Moji milí, kteří mi pomáháte. Mám tu obálky letecké - r.1947 - první let Praha - New York známka 24Kč razítka vpředu a americká vzadu,potom r.1948 první let Praha-Bombay, známky 10Kč a 1,5Kč a první let Praha - Beyrouth r.1948 známky 2Kč a 5,50 vše razítkované z obou stran.. Je to k něčemu?
Zaregistrován
12. 5. 2011
A ještě prosím, co znamená, když je vcelku více známek, např. 10ks, nahoře a vpravo neodtržené (bílé lemování). Z r.1918 a dále. A nebo dokonce celý arch. Doufám, že se zasmějete, jaký vám to píše tatar, ale začíná mě to zajímat. Díky moc.
Zaregistrován
7. 6. 2010
ano!!! urcite ma to hodnotu... ale najlepsie by bodli fotky... z popisu tazko urcit, hlavnym kriteriom na posudenie ceny je kvalita a zachovalost materialu
moje články
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.