Zaregistrován
6. 11. 2008
to je sice hezké, ale na označení zda je svěží či není od prodejců se nedá spolehnout
zkušenost: v Evropě to někdy sedí, nekdy ne z ameriky to souhlasí s popise spíše vzácně(při koupích známek do roku 1960)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
31. 8. 2011
Mne sa zatial nestalo, ze by niekto napisal "never hinged" a poslal znamku s nalepkou, ale pripustam ze je to mozne. Toto bol skor navod na filtrovanie, ktory sa da pouzit vseobecne pri vyhladavani. Vsetky slova v zatvorke berie vyhladavac so spojkou "or" (alebo) a vsetky mimo zatvorky so spojkou "and" (a zaroven).
Zaregistrován
4. 7. 2007
homer děkuji budu zkoušet. Ještě bych potřeboval poradit. chtěl bych si stáhnout do počítače nějaké obrázky vlajek určitých států. Ale stále mě to nejde. Jak se to dělá? Děkuji.
Zaregistrován
4. 7. 2007
Tak už jsem na to přišel jak to stáhnout.
Zaregistrován
4. 7. 2007
Zdravím, potřeboval bych vysvětlit tento článek.
"Místo uvedených známek bylo zpočátku (a stále ještě je) na internetu k dostání několik aršíků a jednotlivých známek s nápisem SOUTHERN SUDAN a letopočtem 2010. V těchto případech se pravděpodobně jedná o bogusy,čemuž nasvědčují jak obrázkové náměty známek (např.lidé nebo houby),tak použití arabského textu na známkách,což by v případě úředně vydaných známek bylo s ohledem na důvod autonomie a pozdějšího odtržení Jižního Sudánu vysoce nepravděpodobné." Potřeboval bych vysvětlit co jsou to ty bogusy? Děkuji.
Zaregistrován
23. 10. 2010
Jsou to papírky, které vypadají jako známky, ale nebyly oficiálně vydány, neměly poštovní funkci, většinou jde o neexistující země, v podstatě si je někdo vytisknul sám (třeba jen tak pro radost, ale častěji ze zištných důvodů - vytáhnout peníze ze sběratelů). Většinou je na takové známce nějaká fotka - zvířátko a tak.
Zaregistrován
4. 7. 2007
Jaa-chym děkuji.
Zaregistrován
4. 7. 2007
Zdravím. Opět bych potřeboval poradit, když budu sbírat ZZ kolik serií nebo známek bych měl mít od každého státu, a s kterých let, jestli to má být se začátků toho státu a potom z dnešní doby nebo to je jedno. Děkuji.
Zaregistrován
23. 2. 2009
To záleží na tobě. Sám si urči, co se ti líbí a jak to chceš dělat.
Zaregistrován
4. 7. 2007
Zdravím a opět bych potřeboval poradit začínám s Pakistanem, známky Bahwalpuru mám dát jako samostatný stát nebo k Pakistanu. Dříve jak jsem čet patřilo knížectví Bahwalpur k Indii a od roku 1947 k Pakistanu. Děkuji za rady.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.