Zaregistrován
22. 11. 2019
Děkuji pane Stane za příspěvek k mému sběratelskému zaměření. Ale asi jej nevyužiji, nerad bych někomu sedl ne lep. A ještě falešný.
Zaregistrován
27. 11. 2014
A dobře děláte . Ale pokud máte třeba na prodej ** známky třeba německých anglických kolonií zkoušené , tak já je rád od Vás koupím jako * .
Zaregistrován
8. 5. 2022
krasny nadpis vlakna, ale nejaky relevantni rozbor jsem nenansel, pouze nazor, nikoli fakta.
a) vsak katalogy nepouzivejte, naucte se vse sam, nic a nikdo vam urcite branit nebude
b) signatury, to je polemika sama o sobe. nekdo je vyzaduje, nekdo ne, nekdo je dela, nekdo je delat odmita.
c) certifikat - kupte si znamku, drahou znamku a bude vas hlodat maly cervicek, zda je anebo nei. mozna to poznate sam, mozna ne. ale bohuzel nejste "autorita", neboli zanlec, ktereho by pripadny kupce respektoval. tudiz se hodnota vasi znamky stava pouze spekulativni. pokud pomineme ruzne vykriky do tmy ohledne falesnych certifikatu, a signatur, vzdy mate po koupi u relevantniho prodejce nechat si udelat u znalce prezkoumani. ale to vy "bourate", ze znalce nepoztrebujete. je to ostatne na vas, je to vas konicek, vase penize, vase vedomost/nevedomost.
mimochodem, zaklad je kvalitni literatura a katalog je toho zakladem. takze to za a) je prvni a nezbytna podminka.
nevyvratite nevyvratitelne, ze jde o soumtak katalogu ....
sorry, ale to je pomerne hodne velky ulet
Zaregistrován
22. 4. 2022
Stan napsal/a:
... Vždy čas od času se tady objeví někdo kdo vlastně zpochybňuje vše co je ve filatelii desetiletí respektováno a bere se jako samozřejmost. ...
Že sa čoraz viac objavujú hlasy, ktoré tieto "zatuchnuté" praktiky spochybňujú (a odsudzujú) je len dobre a v prospech filatelie.
Zaregistrován
27. 11. 2014
Jenom kdyby jste mohl rozvést proč je to dobře a jaký prospěch to filatelii přináší ?
Zaregistrován
22. 4. 2022
Zaregistrován
2. 7. 2017
xaverian napsal/a:
krasny nadpis vlakna, ale nejaky relevantni rozbor jsem nenansel, pouze nazor, nikoli ...
Ťažko očakávať nejaké fakty od expertov, ktorí potrebujú zvláštne argumenty. Ale dnes je to veľmi rozšírené.
Je evidentné, že existujú oprávnené argumenty aj pre označené, aj pre neoznačené známky. Nikto nikomu nebráni aby mal svoj názor. Ale je veľmi zvláštne vnucovať inému svoj názor bez argumentov hodných diskusie.
Začína mi to tu pripomínať dnešné sociálne siete. Aj tam sa každý snaží presadiť svoj názor nez akýchkoľvek relevantných argumentov...
Zaregistrován
8. 5. 2022
sice zcela presne nechapu, zda je to na mne, ale zkusim doplnit...
ja jsem reagoval na nadpis a na slovni spojeni "soumrak katalogu..."
prislo mi to trosku k pousmani. Take mam svuj nazor a nikomu jej nevnucuji, spise pokladam recnicke otazky, ktere maji reseni.
co se tyk oznacovane nebo neoznacovane znamky, to je mi docela jedno, nebot ja takove nemam. ale castecny souhlas, ze je to poskozeni lepu. OK, ale takova byla doba a je treba s tim zit.
jen jsem chtel vedet, KDE je te soumrak a cim se projevuje... ? ja osobne zadny soubrak, mimo zanceni druhe strany nevidim. ale pokud pan nechce pouzivat katalogy, pac je to soumrak, al neveri certifikatum, s tim nic neudelam a asi to nezmenim.
ale jak jsem psal, zijeme v dobe nazorove, kde fakta nejsou dulezita ....
Zaregistrován
2. 7. 2017
moja reakcia pod č. 17 sa týkala koolabsa. S názormi xaveriana súhlasím.
Ja problém s rozlišovaním overených a neoverených známok na lepovej strane nemám, lebo zbieram razítkované, prešlé poštou. U razítkovaných si ja sám určujem, čo je pre mňa ešte kvalita a čo už nie. Najzaujímavejšie na tom je, že nikto nemá ani snahu mi do toho kecať ...
Tiež som sa v minulosti pokúšal presadzovať názor, že čistá známka by mala byť úplne čistá, ale neskôr som pochopil, že je to iba finta obchodníkov a tak v rámci hesla - ži a nechaj žiť dnes už vyzývam iba na vzájomnú toleranciu.
Zaregistrován
22. 11. 2019
Děkuji pánové za větší reakci.
Dovolím si reagovat na Vaše připomínky a otázky:
Nepoužiji citaci, neb by to bylo nepřehledné.
Stan:
Pane kolego, domnívám se, že jste ani nečetl muj příspěvek celý a jen si domyslel co tím asi míním. A domyslel jste si to špatně. Hned v úvodu tohoto příspěvku je věta :
Jako člověk v poslední dekádě života bych uvítal zcela jiný přístup a zcela jiné pohledy do budoucnosti. Byl bych více v klidu.
Takže na Váš poslední dotaz sděluji, že si nemyslím, že je to dobře a že to filatelii něco přináší. Stav znalectví v této současné době má zcela jiné podmínky než před 50 lety kdy existovala zcela jiná filatelie /tedy zejména v naší zemi/.
Colombo:
Zde děkuji za vyjádření faktických poznámek.
Xaverian:
Zde bych to rozdělil na dvě skupiny. Zde je ta forma znalectví formou signace. Zde se mnou dá se říci částečně souhlasíte a já s Vámi. Ono v té dávné době bylo značení na rub logické, protože /jak jsem si alespon přečetl v dávné literatuře se více sbíraly razítkované známky a známky s lepem nebyly tak hodnotné s ** jako dnes/ bylo "košer" to takto řešit.
Druhá věc, je ten můj nadpis.
Byl jsem si vědom, že samotný nadpis vyvolá polemiku. A také si nemyslím, že katalogy v příštích 10,20,50 letech zaniknou.
Ale jako člověk, který je dennodeně používá jsem chtěl do této otázky rýpnout, protože mi jejich edice přijdou pomalu jako noviny, kde by si člověk měl kupovat alespon jednou týdně týdeník a nejlépe více ruzných novin dohromady, aby byl v obraze.
Třeba jsem mohl napsat soumrak tištěných katalogů. Ale i to není tak uplně co jsem myslel.
Ještě před pár lety byl katalog v podstatě jediným zdrojem určení druhu známky a zdrojem informací o její možné prodejní hodnotě. V určité fázi se také používal pojem bod.
Ale dnes pokud někdo opravdu hloubá nad určitou známkou je mu tištěný katalog jen malou, nebo vubec žádnou pomuckou, ale zdrojem jsou hlubiny internetu, kde si najde i ucelenou literaturu v určité věci.
A na závěr?
Je přirozené se domnívat, že pisatel ve forech očekává přitakání a bytostně nesnáší kritiku. Ovšem realita může být jiná, třeba já bych od této diskuze spíše vítal argumenty, které mé názory negují.
děkuji
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.