Zaregistrován
17. 9. 2009
Dobry vecer, dnes ma napadla zaujimava otazka ktora sa trochu dotyka velkej moravy, trochu archeologie a numizmatiky. Aj ked pre vas to bude mozno zname dnes som prvy krat zbadal fotku historickeho artefaktu z Mikulcic, datovaneho do 9. storocia s nazvom "Staromestsky sokolnik" vid fotka. Mimo ineho som k tomuto predmetu nasiel aj velmi zaujimavu studiu :
http://axpsu.fpf.slu.cz/~sim20uh/technologie/kovy/sokolnik/komentar.htm
Mne sa vsak hned vynoril v hlave Uhorsky Brakteat zo zaciatku 13. storocia ktory sme tu nedavno riesili ( vid druha fotka ). Ta podobnost mi pride skutocne viac ako nahodna a zaujima ma vas nazor co si o tom myslite. Jenoducha inspiracia? nahoda? bezny motiv?
Obrázky:
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
10. 6. 2006
Ja si myslím, že jedno s druhým nesúvisí. Lov s dravými vtákmi bol mimoriadne obľúbený počas celého stredoveku.
Zaregistrován
12. 2. 2010
Tak tak.....
Zaregistrován
20. 8. 2007
v souhlasu s Archym a Biggerem: obdobné téma, díky oblíbenosti sokolnictví asi náhodná shoda
Zaregistrován
20. 11. 2018
Absolutně nesouvisí. Takových dvojic podobných mincí tu můžete prezentovat stovky.
Zaregistrován
17. 9. 2009
Ano mas pravdu. Som rad ze si vytiahol tento 6 rokov stary prispevok. Clovek si rad zaspomina na blbosti, ktore som kedysi riesil. Ak ta vsak napadne ina podobna dvojica daj ju sem rad sa pozriem
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
19. 1. 2008
navíc těch mincí se sokolníkem je celá řada, a i z českého prostředí ... viz třeba tady denár Bořivoje II.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.