Zaregistrován
30. 7. 2012
první bude buď Karl Heinrich Ernst (1782-1828),nebo Karl Heinrich Johann(1781-1854),možná olověný odlitek,druhá Johann Schwerdtner(1834-1920)
Zaregistrován
8. 2. 2016
Dal som ju na vahu hmotnost-33,6g a priemer-41mm trocha vacsia hmotnost na dany priemer aspon si myslim.Identifikoval som napis - Martinus georgius Kovachich Senqviciensis ale to je problem ze pod tymto menom,viem najst bronzovu a na reverze je ten vavrinovy veniec.
Zaregistrován
2. 5. 2013
Vilko, čo sa týka ocenenia. Tá prvá medaila vyzerá na nie celkom vydarený jednostranný odliatok. Toto bude mať hodnotu skutočne minimálnu. Tá druhá je typický exemplár medailí, ktoré nechávali pre svojich členov vyrábať rôzne priemyselné združenia alebo živnostenské spolky v 19. storočí. Udeľovali sa pri rôznych oslavách, výročiach, nejakých miestnych výstavách, prípadne za určité zásluhy. Pokiaľ boli z obyčajných kovov, tie ceny sú dnes od 10 do 20 eur. Samozrejme záleží aj od veľkosti a hmotnosti. Táto medaila ,,Mährischer gewerbe verein in Brunn - Moravský živnostenský spolok v Brne", bola napr. minulý rok vydražená na stránke e-bay za 14,01 eura. Akurát vyzerá, že je z iného kovu ako bronz. Tá posledná je športová, týkajúca sa sokolského zletu - cvičenia r. 1932 v Prahe. Týchto medailí a odznakov je i dnes ponúkaných na predaj pomerne hojne. Stačí si prejsť ponuku na Aukro.cz a človek má predstavu o cene. Ak to nie je striebro, hodnotu majú pár eur. Na niektorých ani nie sú žiadne značky či signum výrobcu a tak je ťažké určiť autora. Občas je dobré lupou poprezerať aj hranu medailí. Často sa vyskytujú značky, prípadne punce práve tam.
Zaregistrován
8. 2. 2016
Dakujem za vycerpavajucu odpoved.Uprimne, nemal som velke oci a ani som neocakaval zazraky,len je dobre vediet aspon priblizne cenove relacie +,- co ma clovek doma. Este raz dakujem za informacie a poskytnutu pomoc pri identifikacii.🙂
Zaregistrován
12. 4. 2012
Dobrý den, nikde jsem u této medaile nenašel cca jakou má hodnotu a ani kolik jich bylo vyraženo? Nevěděl by jste někdo bližší popis mimo odkazu níže?
Altman mi uvedl, že by měla mít medaile hodnotu od 40 do 70 EUR.
http://www.dhm.de/datenbank/dhm.php?seite=5&fld_0=20062537
Autor: C. PFEUFFER FECIT
Revers: AUSSTELLUNG VATERLÄNDISCHER GEWERBSERZEUGNISSE VOM IAHRE 1844
Obrázky:
Zaregistrován
5. 3. 2011
Zdravím priatelia - zvedavosť moja - neopúšťaj ma - povie mi niekto o tomto kúsku niečo? priemer 51mm váha 27,34g na 12-tej hodine bola deravená a následne zaliata
Obrázky:
Zaregistrován
30. 9. 2010
nasiel som len 39 g, priemer sedi.
aukcia Rudolph Lepke, Berlin 1911, polozka 1406.
uvadza tieto citacie:
Löbbecke 465
Donebauer 4305
Erbstein 479
jacisin76@yahoo.com
Zaregistrován
2. 5. 2013
V podstate sa dá súhlasiť s tým čo napísal Altmann. Tento typ medailí k rôznym výstavám, výročiam či prezentáciam remeselných spolkov, zažíval v 19. storočí svoj boom. Zmienený kus vydali pri príležitosti ,, Domovskej (vlasteneckej) výstavy remeselných (priemyselných) výrobkov roku 1844". Konala sa v Berlíne. Podobných medailí bolo v okolitých krajinách razených nespočetné množstvo. Keďže to boli väčšinou súkromné razby, málokedy sa v odbornej alebo aukčnej literatúre nájde zmienka o počtoch vyrazených kusov. Pri razbách z obyčajných kovov ako cín, zinok meď alebo bronz, pravdepodobne ani neviedli nejakú striktnú evidenciu. Jednoducho sa vyrazilo napr. 3000 kusov, vyplatila sa zákazka a punktum. Záznam síce ostal, no v priebehu času sa evidenčné záznamy buď stratili alebo zničili. Výrobca alebo medailér tam vyrazil maximálne svoju značku a hotovo. Nedá sa to porovnávať s oficiálnymi razbami, je jedno či sa jedná o mince alebo medaily. Tieto sa razili na účet štátu a preto boli prísne sledované i evidované. Záznamy sa dôkladnejšie archivovali a tak do dnešnej doby máme oveľa presnejšie materiály, ktoré sa týkajú množstva vyrazených exemplárov. Takto môžu odborníci zostaviť napr. numizmatické katalógy s počtami vyrazených kusov, konkrétnych ročníkov, aký materiál sa použil na jednotlivé razby a pravdaže, ktorá mincovňa to produkovala. U týchto bežných medailí z 19. storočia nám takéto údaje chýbajú.
Ďalší problém je u nich uviesť primeranú cenu. Mnoho začínajúcich zberateľov alebo aj laikov, ktorí takú medailu (či mincu) vlastnia, majú dosť zavádzajúce predstavy o cene a hlavne vzácnosti takého exponátu. Fakt, že ho okamžite nemôžu dohľadať na internete u nich vzbudzuje akúsi ilúziu o vlastníctve predmetu s vysokou hodnotou. Na týchto stránkach je pritom denno denne zdôrazňovaná podstatná vec. A to, že medaila z územia Nemecka nájde oveľa viac potenciálnych kupcov v nemeckom teritóriu. Ak sa však vydraží na nemeckej aukcii za 100 eur, nedá sa okamžite očakávať, že na našom území sa predá tiež za tú istú cenu. Skrátka, naša zberateľská základňa a pravdaže aj historické väzby k týmto artefaktom, sú úplne iné. Potom badať u mnohých predávajúcich sklamanie a veľkú frustráciu z nenaplnených predstáv. Toto moje tvrdenie sa týka najmä medailí. U mincí či známok sa situácia odlišuje.
Samotná opisovaná medaila sa razila v zlate, striebre a bronze. Užívateľ StenlyX síce neudal rozmery, no predpokladám materiál bronz a priemer 50 mm. Hmotnosť v bronze by mala byť 58,2 gramu. Na nemeckých stránkach a aukčných portáloch sa dajú dohľadať. Ceny sa pohybujú od 40 eur až dokonca som registroval 140 eur (táto sa nepredala), hovoríme len o bronze. Je tam v ponuke medaila v originál etui, ktorá má vyvolávaciu cenu 60 eur. StenlyX, pravdepodobne etuu (krabičku) neponúka. Ja by som tú hodnotu videl okolo 40-50 eur. Ak sa ju majiteľovi podarí predať za vyššiu cenu, tak mu to treba dopriať a pogratulovať.
Položka 414: http://www.tempelhofer-muenzenhaus.homepage.t-online.de/downloads/130s.285-496.pdf
Lot 5253 nepredaná s etuou: http://www.coinarchives.com/w/results.php?results=100&search=Wilhelm Iv,Koenig V.GR. Brit.U.Hannover
Zlatý kus tejto medaily bol dražený u Kunkera, 120 aukcia 1. februar 2007 v Berlíne. Položka 2028. Vyvolávacia suma 2000 euro. Bola prezentovaná ako 25 dukaten goldmedaille. Priemer 50,4 mm a hmotnosť 86,91 gramov. Neviem aká bola výsledná cena, nechce sa mi dohľadávať.
Zaregistrován
11. 3. 2009
To lancearegis : jak už psal tocomabyt, je to Donebauer 4305 (nebo 4304).
V r. 2013 se vydražila 411. aukci Dr. Busso Peus Nachfolger za 360 € (+popl) s popisem :
Lot 1711
Ferdinand I., Kaiser 1556-1564, 1522 Erzherzog von Österreich, 1526 König von Böhmen und Ungarn, 1531 römischer König Medaille 1537. Modell von Conrad Welcz, Joachimsthal. Samson mit dem Tor von Gaza vor Stadtansicht / Auferstehung Christi. Donebauer 4305 Katz 225 27.90 g.; 52 mm.
Obrázky:
˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Zaregistrován
11. 3. 2009
Nebo tady : http://wcn.pl/archive/124030?page=836
˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.