Zaregistrován
15. 2. 2010
uživatel Vilko. Dotaz na medaili. Prosím o Váš kontakt, děkuji.
Zaregistrován
23. 11. 2015
Jedna z kategórie obyčajných.Na tie vaše sa môže dívať len z úctivej vzdialenosti.
A ešte je aj hliníková...Asi,lebo je ľahká..🙄 Priemer 6 cm.
Pre mňa zaujímavou ju robí ten popis.Mimochodom,to ich 325 ročné kamarátstvo,ktoré si touto medailou pripomínajú som nepochopil,v rýchlosti prebehnúc 😃 wikipédiu.Veď sa "mleli",kde sa stretli.A melú sa aj dnes.
Medaily by mali "demedailizovať".Ako neplatné mince.😉
-s-
Obrázky:
Zaregistrován
25. 7. 2006
stani: Rok 1654 je považován za datum připojení Ukrajiny k Rusku. Viz treba:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Perejaslavská_rada
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
23. 11. 2015
Dík.Tu je to modré na bielom..🙂
Ďalšie výročie "lásky" už asi nebude...
Ešte mám takúto.Zase Humpolec..🙂
Tá má 7 cm.
Azbuka je iná,asi ukrajinská.Nevedel som,že to nemajú všetci rovnaké.
To je ako my a vy kedysi,zrejme..😉
Azbuka je samozrejme azbuka,ale reč je iná.
-s-
Obrázky:
Zaregistrován
6. 1. 2013
Ukrajina je velmi zajímavé země, její historie je složitá, když to velmi zjednoduším, pokud by nevstoupili do svazu s Ruskem, pohltilo je Polsko. Konec konců i to co se tam děje není v zájmu Ukrajiny.
Jinak přátelé tak zvaná "Azbuka" právě Ukrajina, Srbsko, Bulharsko se strašně špatně překládá. Pokud mnozí nesouhlasíte, omlouvám se, je to jen můj názor, tak se nezlobte.😈
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
2. 5. 2013
Vrátil by som sa ešte k príspevku 454 a 457 od užívateľa lancearegis. Občas si tiež prebehnem poľské Allegro, čo sa týka mincí alebo medailí. Zarazilo ma, že pomerne vzácny typ medaily od Conrada Welcza z r. 1537 je tam opäť na predaj. Ktovie či lancearegis zareaguje, pretože zajtra sa aukcia končí. Len by ma zaujímalo, či je to ten istý predajca. Tento raz má medaila dierku. Pokiaľ sa však každý druhý mesiac ocitne na predaj skoro identický exemplár medaily, tak to začne byť podozrivé. A ešte dupľom ak sa jedná o toho istého predajcu. Stálo by sledovať tieto stránky medailí na Allegre pravidelne. Ťažko uveriť, že má predajca niekoľko originálnych kusov z tejto várky. Zaujímavosťou sú aj tie dierky, niekedy zaliate, inokedy ponechané. Nechce sa mi teraz večer do detailov skúmať rozdiely medzi nimi. Tak ponúkam spomínanú stránku na prezretie. Obrázky sa z nej dajú stiahnuť.
http://allegro.pl/austria-joachimstal-czechy-medal-1537-i6770137201.html#thumb/1
Zaregistrován
1. 8. 2010
Zaregistrován
23. 11. 2015
Na ukrajinčinu by sme časom asi prišli.Od ruštiny sa to zas až tak moc nelíši.
Horší by boli tí Bulhari.Kedysi som tam bol (kde inde 🙄 ) a houby som im
rozumel.
Myslím,že som čítal,že okrem Poliakov aj Litva a iní mali niečo s Ukrajinou.Preto som napísal,že sa to tam mlelo.Že sa "kamarátili" už tak dávno s Rusmi som nevedel a zistill som to až z tej medaily. Potvrdil mi to link od numismat.
Aj tak je to ale oveľa zložitejšie..
Mám väčšie,až obrovské medzery v našej histórii,nie tak ešte v tej tam,hentam,....ďaleko.😃
-s-
Zaregistrován
8. 2. 2016
Pardon,ospravedlnujem sa za neskorsiu reakciu.Upravil som profil,takze je moja emailova adresa viditelna.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.