Zaregistrován
5. 3. 2011
rád by som ešte poprosil,keby niekto o tejto konkrétnej razbe vedel čokoľvek napr. doporučiť mi nejakú literatúru alebo web,proste hocičo - budem mu povďačný - väčšinou vychádzam z kvalitne spracovaného katalógu Coronatus Posonii,ktorý vyšiel na základe slovensko-maďarskej spolupráce v roku 2015
Zaregistrován
30. 7. 2012
Domnívám se,že v tehdejší době nerazili z bronzu,jenom ze stříbra,mědi a cínu.Bronzové medaile jsou novoražby.
Zaregistrován
7. 2. 2011
Bohužel v Haimannově slovníku není uveden materiál.
Tato?
https://www.ma-shops.com/saenn/item.php?id=23683&lang=en
Nemohu to ničím doložit, mám to jen zprostředkovaně, ale domnívám se to samé jako kolega valhubert.
Měl bych si zjistit více, ale já medaile z této doby nesbírá. Zkusím se poptat povolanějších.
Zaregistrován
5. 3. 2011
áno presne táto,už sa nachádza v mojej zbierke a zatiaľ ďakujem za snahu,podobný (pravdepodobne) medený kúsok som hľadal všemožne,ale nenašiel som nikde,tak som kúpil tento a vôbec neľutujem,práve naopak práveže v takomto autentickom stave sa mi pozdáva najviac
Zaregistrován
17. 9. 2009
Ahojte potreboval by som trochu poradit, nasiel som medailu, ktora sa mi velmi pacila. (maria terezia) a nevsimol som si pri medaili uvedene madarske:
"utánveret"
Co vam poviem lama🙂 (musel ma na to upozornit kamarat)
Tuto medailu som nasiel aj vo vacsich aukcnych domoch uvedenu ako
"Oficiální pozdější ražba Hlavního mincovního úřadu Vídeň."
Vedeli by ste mi prosim pomoct, kde je to znacene kam sa divat? Pripadne nejake katalogove urcenie tychto neskorsich razieb.
Vdaka
Obrázky:
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
1. 6. 2010
Skus prelistovat toto
http://www.cs-mince.eu/forum/thread/show/444
joeolahfamily@azet.sk
Zaregistrován
30. 7. 2012
je to patrné na první pohled - medaile je vyražena ze žlutého kovu - tombaku (bronzu) a je pískovaná - původní ražba byla měděná a hlavně plocha je hladká - pískování ji zdrsní - označením HMA (HauptMünzAustria) nejsou všechny označeny.
Zaregistrován
17. 9. 2009
Ďakujem vám obom, už tomu začínam rozumieť. Neviete ci ma vplyv na hodnotu či je medaila znacena HMA alebo nie?
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
1. 6. 2010
skus hodit otazku na stranku hore, urcite ti odpovedia a vysvetlia co budes chciet
joeolahfamily@azet.sk
Zaregistrován
30. 7. 2012
V roce 1988 jsem byl ve Vídni a podíval jsem se do mincovny.Ta jejich prodejna byla ještě v hlavním vchodu a byla velice omšelá.Koupil jsem tam za 120 šilinků (na naše peníze v oficiálním kurzu 168 kčs) jejich novoražbu medaile na odhalení pomníku K.Schwarzenberga - průměr 60 mm.Novoražby medailí o průměru 35 mm stály 72 šilinků (101 kč dle přepočtu).Měli jich tam více druhů.Když jsem tam přijel po revoluci, byla nová prodejna,ale novoražby už tam neprodávají.Asi jejich výroba je ukončená.Takže dnes už budou i ony vyhledávané.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.