Zaregistrován
2. 5. 2013
S týmto príspevkom sa plne stotožňujem.
Zaregistrován
4. 7. 2016
Bojovnice v korintské přilbě má velmi hrubé rysy , paži kulturisty ...
Jasně že amazonka má silné paže, když bojuje s kopím a štítem.
Nebo to může být Achilles těsně potom, co byl lstí zverbován do armády. Takže se nestačil převléci.
Zaregistrován
1. 6. 2010
ja som dnes ziskal tieto...
rozmer 6,9–7 × 5
vahu neviem, je to nalepene na latke a kartone
Obrázky:
joeolahfamily@azet.sk
Zaregistrován
2. 5. 2013
ASH by malo znamenať Armádní Sportovní Hry, pokiaľ sa nemýlim. Na týchto plaketách je zaujímavý fakt, že boli udelené za socializmu počas normalizácie v r. 1970, avšak tie motívy ako päťcípa hviezda, kosák a kladivo, či postava partizána so samopalom tu úplne absentujú. Tieto symboly sa objavovali hlavne na vojenských plaketách už od počiatku 50-tych rokov. Ktovie odkiaľ ich vtedajší činovníci vytiahli. Tomi a nie je tam uvedený žiadny autor?
Zaregistrován
1. 6. 2010
Nie,ale je to Otahal...postava Vitaza sedi,akurat okolie sa zmenilo.
joeolahfamily@azet.sk
Zaregistrován
2. 5. 2013
Priznám sa, že ma v prvej chvíli napadla myšlienka ... vyzerá to ako práca Otáhala. Mám nejaké jeho plakety z obdobia I. ČSR a Protektorátu a ten štýl stvárnenia je charakteristický pre neho. Ale zmiatol ma dátum 1970. A ešte k tomu armádne hry. Nešlo mi do hlavy, že organizátori vtedy udelili plakety kde chýbali hlavné symboly socializmu. Ktovie či tie plakety nie sú z rokov uvoľnenia 1967-68. Odvážny počin na tú dobu. V r. 1970 začínali stranícke previerky v štátnej správe a armáde. Možno to bolo osobné angažovanie dôstojníka, ktorý nesúhlasil s ruskou okupáciou z r. 1968. Toto sú ale moje domnienky. Je pravda, že Otáhal umelecky pôsobil aj za socializmu a zrejme nebol taká závadná osoba pre povojnový režim aby mu zakázali úplne tvoriť.
Zaregistrován
7. 2. 2011
Zdravím vás vespolek.
Mám prosbu na autora a ocenění. Medaile 80 mm, autor David?
Děkuji.
Obrázky:
Zaregistrován
30. 7. 2012
medaile k znovuotevření Nár.divadla v roce 1963,raženo 300 ks,autor skutečně David,viz NL 1964/1 str.30
Zaregistrován
7. 2. 2011
valhubert - Děkuji mnohokrát.
Zaregistrován
25. 5. 2018
Dobrý den všem,
chtěl bych vás poprosit o identifikaci této plakety, viz. obrázky.
průměr: 5.2 cm
váha: 40 - 60 g (odhad)
Předem všem děkuji za snahu😃
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.