Moderátoři: smith
Zaregistrován
11. 1. 2010
Zdravim, kolega mi přivezl stříbrnou lžíci a já nevím jakou má cenu, jestli to někdo sbírá, jsou tam 2 punce rakousko-uherska váží cca 20g. Nevíte o nějakém katalogu, stránky a pod. kde by to šlo zjistit. Děkuji předem
Obrázky:
Zaregistrován
12. 2. 2010
Netuším, ale na sbírání.cz je pár profíků, kteří ti rádi pomůžou.....😉
Zaregistrován
26. 7. 2007
keby mas komplet supravu to by malo cenu. ale toto ma cenu tak akurat za material🙂
ked vidim dobre tak pri hlave Diany je nalavo 3 = striebro 800/1000 a napravo je C = Praha (?G? = Graz )
a kedze je pri hlave pismenko, lyzicka bola vyrobena po roku 1872 .
mozno to niekto upresni alebo ma opravi🙂
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
28. 6. 2008
Bohužel tyhle věci mají velkou cenu, jsou-li v kompletní sadě. Jednotlivě ji ztrácí, ale nejsem na tohle odborník. Snad ti někdo poradí.
Zaregistrován
20. 7. 2010
Jsem v této branži sbírání naprostý laik, nicméně již jsem se na internetu setkal se zmínkami, že existují sběratelé "sólo" historických lžic a lžiček. Zřejmě se řada nejstarších a hodně starých servisů nezachovala v kompletní formě, takže se tito sběratelé možná řídí zásadou "Lepší lžícce v hrsti než kompletní servis na střeše";-) A taky to skladování... Kam by člověk nacpal třebas 150 a více kompletních servisů😋
Zaregistrován
12. 10. 2007
Na aukru se prodávají celkem slušně i po jednom kusu.
http://aukro.cz/listing.php/search?change_view=1&string=stříbrná lžíce&search_type=1&shop=0&closed=1&exclude=&location_radio=1&selected_country=56&distance=1&postcode=&state=0&city=&price_from=&price_to=&category_radio=1&category=0&order=t&view=gtext&buy=0&listing_sel=2&listing_interval=7&pay=0
Zaregistrován
26. 7. 2007
staci prepocitat cenu a vysledok je taky ze sa tam plati prakticky len za striebro...
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
9. 11. 2006
Ciste teoreticky by se o ni mohlo porvat nekolik lidi s nekompletnima soupravama kterym presne tahle lzicka chybi ;-)
elle34 (zavináč) upcmail.cz
Zaregistrován
20. 7. 2010
Jano, už jsem tam viděl skutečně "luxusní" hodně hodně starožitné kousky, kdy šla cena dražby hodně hodně nad cenu stříbra... Ale u "běžného" sortimentu, máš pravdu, je to cena stříbra...
Zaregistrován
28. 6. 2008
Wjem napsal/a:
.. A taky to skladování... Kam by člověk nacpal třebas 150 a více kompletních servisů😋
To by musel být nějaký milionář, protože řada těchto servisů, pokud jsou kompletní se klidně pohybují v cenových relacích třeba i kolem 200- 500 tisíc za komplet. Jsou i mnohem dražší, ale samozřejmě ty běžnější jsou levnější. Spíše je fakt to, co psal elle: Ciste teoreticky by se o ni mohlo porvat nekolik lidi s nekompletnima soupravama kterym presne tahle lzicka chybi ;-)
Stala se nám kdysi taková příhoda- prababička dostala svatebním darem vzácnou stříbrnou sadu. Kdysi sloužila na zámku a dostala ji od nějakého hraběte. Bohužel ještě za minulého režimu můj otec tuto sadu vzal a s vidinou zisku prodal po lžičce do bazaru za pár Korun!!! No, po letech jsem zjistila, že kompletní sada měla cenu něco kolem půl milionu... No, když je člověk b...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.