Zaregistrován
21. 12. 2012
Zdravím všetkých členov. Vedel by prosím niekto určiť nasledovnú mincu?
Priemer - 11x12mm
Váha - 0,39g
Predávajúci mi tvrdil že sa jedná o nejaké Turecko, no nič bližšie som zatiaľ neobjavil.
Ďakujem
Obrázky:
Zaregistrován
26. 8. 2012
Mno,na horní fotce vidíme monogram byzantské dynastie Palaiologů.
Spodní foto imituje billonový tornese (3 klíče,ale bez pelet) ražený toutéž dynastií někdy v letech 1320-1391..nejspíše až za císaře Jana V.Palaiologa..
Ovšem zde se jedná o hybrid kde nesouhlasí ani hmotnost,ani rozměr...který by poukazoval spíše na 1/2 tornese.
Nesouhlasí ani finální úprava razidla pilováním typickým spíše pro řadu razeb Arpádovců,kde je často dobře vidět,nikoli tedy pro tuto oblast.
Domnívám se že jde o fantazijní razbu,ale připouštím že se mohu mýlit..protože se zde jedná o razby které jsou zřejmě velkým otazníkem i pro odborníky na Byzanc.
Berte to prosím jen jako úvahu a možnost nasměrování..
Zaregistrován
15. 10. 2011
Zdravím, můžete mi prosím pomoci s určením této mince? Nejspíš jde o černý peníz, elektrárna netuším komu ho přiřadit.
Obrázky:
Zaregistrován
20. 8. 2007
Přestože má mince černou barvu, tak se nejedná o černý peníz (= haléř), ale o tzv. bílý peníz Vladislava Jagellonského.
Zaregistrován
15. 10. 2011
Vřelé díky.
Zaregistrován
11. 2. 2016
Můžete někdo pomoct s určením? Je mi to povědomí, fr, nl?
Obrázky:
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
26. 8. 2012
Nápověda:😉
NL.
Floris
Zaregistrován
11. 2. 2016
Díky, jdu lovit na googlu
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
11. 2. 2016
Ok, už to mám, půl fenik. Ještě jednou dík za nasměrování
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
11. 2. 2016
Ještě tady mám dva Holanďany, první je Filip II Burgundsko ale najít ho na webu nikde nemůžu. Druhý bude nějaký Karel a tam jsem úplně lichej. Jestli Lopezi nebo někdo další můžete mrknout.
Obrázky:
akolita@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.