Moderátoři: smith
Zaregistrován
4. 7. 2010
Taky bych se podíval, i když pečetidla valstně nesbírám ani se o ně nijak nezajímám.
Zaregistrován
6. 5. 2008
Pred pár rokmi bolo na DW luxusné typárium, myslím že bolo jednej z vystavených hláv,čo boli na Staromestskej veži z obdobia protihabskurských nepokojov. Nález snov. V mojom okolí viem len o jednom zaujímavom. Išlo o obecné pečatidlo z 18.stor. v striebornom prevedení.
Zaregistrován
4. 7. 2010
Nedávno tam byl snad baron ve zlatě.
Zaregistrován
12. 6. 2012
alarich napsal/a:
Obrázky:
Že by to byl nějaký Rödern (Roedern, Redern)?
Upozorňuju, že Siebmacher má ten pás s hvězdama přesně jako je na pečeti a jak má asi správně i být, což je vidět zde:
Ten půlměsíc s hvězdou je sice jednoduchý, leč nedohledal jsem nic rozumného ani po opravě chyby čtení (písmena jsou CH * V, jsme pitomci, musíme si to přece obrátit!!😳 ). Našel jsem podobné znamení ovšem tam je půlměsíc v patě štítu a hvězda je nad ním (Kyselovský, Stýrnský, z Warnsdorfu) a pak ještě rod z Puklic, který to má přesně naopak.
Zaregistrován
7. 10. 2006
na erby mám doma Sedláčka, ale knihy jsou v ložnici kde spí baba a za chvíli jdu do práce, takže se můžu kouknout až večer, jestli si vzpomenu ...
Zaregistrován
15. 4. 2010
možná že ti pomůže že pečetítko pochází z pohraniční oblasti mezi městy Strážnice-Skalica.
Zaregistrován
12. 6. 2012
Pilnáček ty 3 hvězdy u Redernů popírá (po pravdě, stejně nevím, kam by se jim ztratilo to tradiční kolo). Ale nějak k nim přišli, snad vyženili? Ale že to dali na srdeční štítek ... jsou věci mezi nebem a zemí ... 😐
Jinak, Redernům jeden čas patřily Rešice. Od Strážnice sice kus, ale už je to aspoň na Moravě (jižní).
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.