Profilový obrázek
Jaromir

Moderátor

Zaregistrován:
10. 2. 2006

#31 8. 5. 2023, 11:10

Já jsem už v době, kdy jsme řešili Fischmesterovy padělky, zkusil přetisky na inkoustové tiskárně. Nejdříve jsem zkoušel pouze přetisky, až jsem dosáhl správné velikosti, poté jsem přesně do míst na papíře, kde se přetisky otiskly, zlehka nalepil známky a projel tiskárnou. Známky kupodivu v tiskárně neuvazly a po přetištění šly bez problému odlepit bez použití vody. Přetisky vypadaly velmi věrohodně. Když vidím, jak obrovské množství známek s přetisky, které jsem v životě neviděl se prodává a hlavně za jaké ceny to kupující kupují, tak se nabídka úměrně tomu zvyšuje. Co k tomu dodat?

Profilový obrázek
koolabs

Uživatel

Zaregistrován:
22. 11. 2019

#32 10. 5. 2023, 04:57
Já jsem už v době, kdy jsme řešili Fischmesterovy padělky, zkusil přetisky na inkoustové tiskárně. Nejdříve jsem zkoušel pouze přetisky, až jsem dosáhl správné velikosti, poté jsem přesně do míst na papíře, kde se přetisky otiskly, zlehka nalepil známky a projel tiskárnou. Známky kupodivu v tiskárně neuvazly a po přetištění šly bez problému odlepit bez použití vody. Přetisky vypadaly velmi věrohodně. Když vidím, jak obrovské množství známek s přetisky, které jsem v životě neviděl se prodává a hlavně za jaké ceny to kupující kupují, tak se nabídka úměrně tomu zvyšuje. Co k tomu dodat?

Využiji tohoto vlákna a ověřím si. V začátcích jsem si pořídil menší sbírku protektorátu se známkami Wir find frei a tyto jsem nechal zkouknout. Z počtu 25 známek bylo 10 tištěno na inkoustovce. Kolega znalec mne upozornil, že nejednodušší je si známky vždy prohlédnout z druhé strany, inkoust se na známce většinou vydatně propíjí.
Od té doby se snažím i u jiných známek přetiskových serií vyžádat fotky z druhé strany /nedávno tak jsem nebídky přetiskových serií známek Turecka 1921, které mě právě z druhé strany byly podezřelé.

Ale je možné, že to je případ od případu a nedá se vždy spolehnout na tuto metodu, dle mého mohou být i známky pravé z druhé strany s propitou razítkovací barvou, záleží na papíru i na lepu.

Z té druhé strany je i vidět vtlak
razidla, jako třeba na některých Deutche ausgaben

Co se v mládí nenaučíš, to můžeš ve stáří najít.

Profilový obrázek
koolabs

Uživatel

Zaregistrován:
22. 11. 2019

#33 10. 5. 2023, 04:59

Při psaní předešlého příspěvku mi nešla vložit fotografie

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
koolabs

Uživatel

Zaregistrován:
22. 11. 2019

#34 10. 5. 2023, 05:00

A po odeslání příspěvku již fotografie načíst šla, posílám tedy snímek obrazovky, dále posílám snímky Hitlera, kde je dobře vidět vtlak razidla

Obrázky:

Profilový obrázek
MikyM

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2020

#35 10. 5. 2023, 14:05

Pokud sdílíte/citujete cizí příspěvek, fotografie k němu přiložit nejdou. Vždy jen k novému příspěvku.

Profilový obrázek
koolabs

Uživatel

Zaregistrován:
22. 11. 2019

#36 10. 5. 2023, 15:54

aha,, děkuji už to vím.

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#37 10. 5. 2023, 21:34

Tak to propití - záleží na razidle a barvě ... gumové razítko na rubu moc vidět není (protlačení) a barva? Tak třeba anilínové ... Ovšem je fakt, že ty se používaly málo.
Taky záleží na tom, jestli se přetiskovalo ručně na tvrdé podložce nebo lisem.

Obrázky:

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#38 10. 5. 2023, 21:39
Pokud sdílíte/citujete cizí příspěvek, fotografie k němu přiložit nejdou. Vždy jen k novému příspěvku.

Ovšem lze to "obechcat". Prostě dám citovat - to zkopíruju, vrátím se, dám "Další příspěvek", vložím a mohu vrazit i obrázek!

Obrázky:

Profilový obrázek
Jirka318

Uživatel

Zaregistrován:
5. 11. 2011

#39 9. 9. 2023, 18:23

Takže tohle všechno jsou falza? https://www.sbiram.cz/sudety-1938/

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#40 10. 9. 2023, 01:07

Vypadá to na to. Aspoň drtivá většina (všechno jsem to podrobně nezkoumal).

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.