Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith

Já jsem už v době, kdy jsme řešili Fischmesterovy padělky, zkusil přetisky na inkoustové tiskárně. Nejdříve jsem zkoušel pouze přetisky, až jsem dosáhl správné velikosti, poté jsem přesně do míst na papíře, kde se přetisky otiskly, zlehka nalepil známky a projel tiskárnou. Známky kupodivu v tiskárně neuvazly a po přetištění šly bez problému odlepit bez použití vody. Přetisky vypadaly velmi věrohodně. Když vidím, jak obrovské množství známek s přetisky, které jsem v životě neviděl se prodává a hlavně za jaké ceny to kupující kupují, tak se nabídka úměrně tomu zvyšuje. Co k tomu dodat?

Využiji tohoto vlákna a ověřím si. V začátcích jsem si pořídil menší sbírku protektorátu se známkami Wir find frei a tyto jsem nechal zkouknout. Z počtu 25 známek bylo 10 tištěno na inkoustovce. Kolega znalec mne upozornil, že nejednodušší je si známky vždy prohlédnout z druhé strany, inkoust se na známce většinou vydatně propíjí.
Od té doby se snažím i u jiných známek přetiskových serií vyžádat fotky z druhé strany /nedávno tak jsem nebídky přetiskových serií známek Turecka 1921, které mě právě z druhé strany byly podezřelé.
Ale je možné, že to je případ od případu a nedá se vždy spolehnout na tuto metodu, dle mého mohou být i známky pravé z druhé strany s propitou razítkovací barvou, záleží na papíru i na lepu.
Z té druhé strany je i vidět vtlak
razidla, jako třeba na některých Deutche ausgaben
Co se v mládí nenaučíš, to můžeš ve stáří najít.

Takže tohle všechno jsou falza? https://www.sbiram.cz/sudety-1938/
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.