Moderátoři: smith, Guldiner, Charon

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován
28. 10. 2015

#1311 - 6. 2. 2023, 08:00

sigur napsal/a:

Pôvodný prípsevok bol určený pre cotopaxiho. Ak tu má byť moja a Ivanova aktivita aj naďalej takto dehonestovaná moderátorom, tak ďakujem, ale nemám záujem. Dáta si zatiaľ si ponechám.

Sigure nehodlám se znovu s vámi dvěma handrkovat, jestli sis nevšiml má aktivita je vámi bezdůvodně dehonestována neustále.
Já si vás všímat nebudu, pokud se bude jednat o solidní příspěvky, bohužel na některý věci jsem občas nucen reagovat třeba vaše posuzování pravosti viz.přikladně dukáty Leopolda, či věci jako posledně s krejcary..
Chápu, že občas se mýlíme všichni ,ale je dobré abychom se také navzájem případě opravili a do éteru nešly hlouposti..😉

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován
10. 3. 2009

#1312 - 6. 2. 2023, 08:16
sigur napsal/a: Pôvodný prípsevok bol určený pre cotopaxiho. Ak tu má byť moja a Ivanova aktivita aj naďalej takto dehonestovaná moderátorom, tak ďakujem, ale nemám záujem. Dáta si zatiaľ si ponechám. ...

Múdre slová. Vždy si ich trikrát zopakuj, keď napíšeš príspevok na toto fórum. Potom ten príspevok ešte pred odoslaním celý vymaž. A vybavené!😉

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

___

Uživatel

Zaregistrován
24. 3. 2010

#1313 - 6. 2. 2023, 08:18

Stano, nechaj to tak, prosím.

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován
28. 10. 2015

#1314 - 6. 2. 2023, 08:19

Fidzi napsal/a:

Múdre slová. Vždy si ich trikrát zopakuj, keď napíšeš príspevok na toto fórum. Potom ten príspevok celý vymaž. A vybavené!😉

Nápodobně...😉

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

Cotopaxi

Uživatel

Zaregistrován
20. 1. 2022

#1315 - 7. 2. 2023, 11:34
Cotopaxi díky....👍 U číslovaného dukát #691 bych osobně dal otazník , znovu majiteli zde doporučuji znalecký posudek s popisem,za mne se velmi pravděpodobně jedná o výrobní zmetek.. Jak jsem již dříve zmínil číslované dukáty procházely podrobnou kontrolou, každá s tisíce mincí byla vyrobena zvlášť, pro každé číslo bylo vyrobeno jedinečný razidlo, pokaždé se musel seřídit tlak razícího stroje a často tak muselo být provedeno až několik pokusů k dokonalosti.V publikaci Radek Havel uvádí, že v některých případech bylo až 13 pokusu s toho vyplývá, že zmetků muselo být,, nespočet,, a které byly znovu použity k výrobě dukátů..

Také Vám děkuji. Vaši informaci eviduji a při další aktualizaci společné tabulky #SVD zanesu u #691 poznámku o podezřelé zmetkovité ražbě. Ještě jednou díky. Rád doplním.

Cotopaxi

Uživatel

Zaregistrován
20. 1. 2022

#1316 - 7. 2. 2023, 11:40
Cotopaxi, dost dobrý! Pro mě je zajímavý fakt ten, že z původních 1000 ks jsme dnes schopni dopátrat se pouhé desetiny...😲

Souhlasím s Vámi, že jde o zajímavý fakt, který svědčí o tom, že přes vzácnost a exkluzivitu #SVD bylo dochováno něco málo přes 10 % kusů.

Prvních 500 kusů #SVD dostávali k dispozici významní činitelé ČSR. Druhých 500 kusů #SVD šlo do volného prodeje. Ze své podstaty, že tyto jubilejní dukáty byly dražší, než obyčejné, získavali je do vlastnictví poměrně bohatí lidé. Dá se tedy předpokládat, že #SVD nikdo netavil na zubní zlato či jinak je znehodnocoval. Přesto se dochovalo cca 10 % kusů.

I když se podíváte na jednotlivé stovky či polovinu od 500 výš, vychází poměr 10 % kusů #SVD taktéž. Tato statistika je jasným vodítkem pro úvahu o zachování ostatních SVD. Dá se říci, že to bude přibližně stejné.... A toto může být zajímavým vodítkem pro sběratele.

Cotopaxi

Uživatel

Zaregistrován
20. 1. 2022

#1317 - 7. 2. 2023, 11:42

Super a díky. Pokud jste objevil a nebo jsou Vám známy další #SVD, rád je uvedu v tabulce, kterou tvoříme všichni dohromady. Už se těším na Vaše info a zasílám k Vašim rukám email. Jsem zvědavý....

sigur napsal/a:

cotopaxi:
Mám pre teba aukčné záznamy k 48 ks číslovaných SVD vrátane dosiahnutých cien, názvov aukčných firiem, popisov k položkám v aukčných katalógoch a niekde aj s odkazmi na aukcie. Oslovil som známeho z tohto fóra (Vanya), ktorý disponuje ohromnou databázou dát z aukcií.
Zoznam obsahuje aj tebou neevidované čísla:

Minule si sa neozval, takže nemám na teba konakt. Ak máš o dáta záujem, ozvi sa mi na lupola zavináč centrum sk

___

Uživatel

Zaregistrován
24. 3. 2010

#1318 - 7. 2. 2023, 14:15

Samozrejme, rád poskytnem. Mail dorazil.

Tekmirvoj

Uživatel

Zaregistrován
29. 1. 2023

#1319 - 8. 2. 2023, 19:28

teda, těším se na novou tabulku a děkuji sigur že poskyne velké množství údajů. Toto je vážně zajímavé bádání...

___

Uživatel

Zaregistrován
24. 3. 2010

#1320 - 8. 2. 2023, 20:25

Odkážem Ivanovi, je to jeho dielo, ja len sprostredkujem.
Pridávam dukát číslo 988, ktorý sa nachádza v zbierke Múzea mincí a medailí v Kremnici.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.