Takže tu je znova predaj #355 a to za veľmi slušnú cenu.🙂
Pravdepodobne je to jediná (alebo jedna z mála) čínskych kópií, kde je možné vysledovať konkrétky kus, ktorý poslúžil ako predloha. Čakal by som, že si aspoň na tom čísle dajú viac záležať.
Dukát #355 sa vydražil v roku 2013 v rámci 50.aukcie Aurea. Pravdepodobne je to jediný dukát (okrem #1,2 a 3), kde máme údaj aj o prvom majiteľovi, ktorým bol Antonín Hnátek, člen senátu Národního shromáždění republiky Československé.
Obrázky:
Antonín Hnátek (16. listopadu 1862 Hrazené Rataje – ???) byl český a československý politik a meziválečný senátor Národního shromáždění ČSR za Československou sociálně demokratickou stranu dělnickou.
Profesí byl správcem školy v Olší u Tišnova.
Po parlamentních volbách v roce 1920 získal za Československou sociálně demokratickou stranu dělnickou senátorské křeslo v Národním shromáždění. Mandát nabyl ale až dodatečně roku 1922 jako náhradník poté, co rezignoval senátor Stanislav Marák.
Bolo tesné. 🙂 Stačilo málo a dukát by dostal p.Marák.
sigur napsal/a:
...............To bude tou tvojou serióznou fotkou, čo máš v avatarovi.🙂
.......
Jen k tomu avataru, to by se pan profesor Hindls divil (bývalý rektor VŠE - jen vzpomínka na pana profesora, mě učil statistiku - myslím 2semestry a to bylo něco, myslel jsem že nic horší nebude a ono jo - ekonometrie-ještě ted nevím jak jsem to udělal :-) - ale jinak super avatar😁 😁
MEMENTO MORI ET CARPE DIEM
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.