Moderátoři: smith, Guldiner, Charon

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován
28. 10. 2015

#191 - 16. 11. 2021, 20:48
S těmi falzy, jsem to bral obrazně, ale to si mě tedy překvapil, že ty přesnosti hodnocení NGG apod. je katastrofa. Já bral, že když renomovaná firma (u nás bych to bral-protože v ČR je všechno možné) řekne MS66 tak za to dává hlavu na špalek :-)

Je to obchod.. Vyplniš formulář se vým názorem na stav a pošleš a zaplatíš včetně členství .Firma přihlédne k tvému zpravidla kladnějsimu posudku. Samozřejmě pokud to není nějaká tvá nesmyslná,, haluz,,.. Předcházejí tak problémům, možných sporům v hodnocení se zákazníky,které v neposlední řadě škodí jen společnosti...

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

numismat

Moderátor

Zaregistrován
25. 7. 2006

#192 - 16. 11. 2021, 20:59
Je to obchod.. Vyplniš formulář se vým názorem na stav a pošleš a zaplatíš včetně členství .Firma přihlédne k tvému zpravidla kladnějsimu posudku. Samozřejmě pokud to není nějaká tvá nesmyslná,, haluz,,.. Předcházejí tak problémům, možných sporům v hodnocení se zákazníky,které v neposlední řadě škodí jen společnosti...

Kdyby jim tam člověk nenapsal, ze je to cs. dukat, tak to ani nepoznaj 🙂

numismat@seznam.cz

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován
28. 10. 2015

#193 - 16. 11. 2021, 21:00
Kdyby jim tam člověk nenapsal, ze je to cs. dukat, tak to ani nepoznaj 🙂

Přesně tak 👍

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

Charon

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
20. 3. 2019

#194 - 16. 11. 2021, 21:25

numismat/barbar
tak to jste mne tedy překvapili, já je bral jako "odborníky", kteří když řeknou, že tj. MS66 tak jiná nemůže říci, že tj MS63??? tak tj tedy sranda. A pak babo raď :-)

MEMENTO MORI ET CARPE DIEM

denary

Uživatel

Zaregistrován
18. 1. 2010

#195 - 17. 11. 2021, 08:13

krabičky jsou jen kšeft.Znám lidi,kteří v těch renomovaných firmách mají známé a těm z MS 61 udělají MS65.Stejně to většina lidí nepozná a řídí se jen těmi čísli.Teď jsem byl prohlížet mince v aukci a byla tam zagrejdované mince s označením MS62 a byli dost značně odřené a to byl FJI

rektor

Uživatel

Zaregistrován
28. 12. 2020

#196 - 17. 11. 2021, 08:33

Stejně jako tam jsou stovky a tisíce mincí, které jsou ohodnoceny správně. Nic vám, pánové, nebrání založit si vlastní gradingovou firmu a dělat to lépe.

Medo

Uživatel

Zaregistrován
5. 2. 2021

#197 - 17. 11. 2021, 09:15
krabičky jsou jen kšeft.Znám lidi,kteří v těch renomovaných firmách mají známé a těm z MS 61 udělají MS65.Stejně to většina lidí nepozná a řídí se jen těmi čísli.Teď jsem byl prohlížet mince v aukci a byla tam zagrejdované mince s označením MS62 a byli dost značně odřené a to byl FJI

Presne na tú mincu Au FJI MS 62 som myslel aj ja, bola to katastrofa, nepamätám už v ktorej aukcii bola ale ten stav a nereálne hodnotenie mi udrel do očí.

Cui bono? , Cui prodest?

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován
10. 3. 2009

#198 - 17. 11. 2021, 09:26

Presne tak. Je to čistý bussiness vymyslený ako zo zberateľského trhu vysať peniaze.
Ak príde bežný zberateľ a požiada o grading, tak mu ho urobia podľa tabuliek. Ale ak príde firma, ktorá mesačne posiela na krabičkovanie 50 a viac mincí, tak je to veľmi dôležitý obchodný partner, ktoré si treba udržať a zbytočne ho nedráždiť zlým hodnotením. Inak odíde aj s mincami ku konkurenčnej firme, kde vedia prižmúriť oko. Bohužiaľ v poslednej dobe mám dojem, že v niektorých firmách sú už úplne slepí a grading sa robí hmatom.

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován
11. 2. 2016

#199 - 17. 11. 2021, 10:13
Komáre mám tě rád, ale tohle zní trochu snobsky.. Přijde mi, jako by si utracel za mince mailand.. Většina zdejších nedosáhne ani na část nabízeného zboží (gold czechoslovakia coins) , samozřejmě včetně všech zajímavých aukci u nás i v zahraničí..,, So back off,, 😉 Za mne mají letos velmi kvalitní nabídku ve zlatě, také pár špeku u standardu...

Tak jsem to vůbec nemyslel, na vysvětlenou, víš že já na to moc peněz nemám a právě proto nakupuju v cizině protože tam nakoupím levněji nebo za stejný peníze o level lepší kvalitu. Jen mě zarazilo 500polozek, kde jsou habsburský tolary, český groše, Německo jen 5 položek nebo kolik?! Přišlo mi to divný a nevěděl jsem jestli je to jen pocit nebo to prostě jen málo sleduju. Asi jsem to špatně napsal.

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován
11. 2. 2016

#200 - 17. 11. 2021, 10:25

K tomu hodnocení, reálne myslím že už od ms 63 vejs není člověk schopný poznat rozdíl, To už jsou ty jejich mikroskopicky sledování povrchu. K tomu určování je to vidět, kdyz se podiváme na starou krabičku a uvidíme u MŠ 60+ opravdu téměř bezchybny mince ale jako u všeho s kvantitou neroste kvalita. Nějakým urbanlegendam typu známý nameho tam má známého a udělá lepší grading nevěřím loajalita k větším zákazníkům zní jako reálnější historka ale o tom nemá smysl spekulovat. Už asi každý kdo to trošku sleduje viděl špatně určený groše, neodpovídající kvalitu k hodnocení dokonce jsem slyšel o gradovanem falzu (ale nevidel a neznám číslo gradu takže jsem u tyhle legendy skeptik) a lepší to asi nebude když mince s krabičkou dokáže být i jednou tak dražší než srovnatelná bez krabičky. Zájem o to poroste.

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.