Zaregistrován
7. 2. 2011
Zase bude okolo toho humbuk a ceny půjdou vysoko. Buď to časem opadne a nebo se na to vykašlat.
Já to tak řeším. Počínaje sadami bk atd.. Nemusím mít vše za každou cenu.
Stačí se podívat na rozptyl cen Ag 10 000 Kč (matná a lesklá).
Zaregistrován
9. 9. 2015
Ano, přesně tak. Typickou českou vekslákskou cestou. Ze starých "zlatých" časů.
Zaregistrován
28. 12. 2020
Můžes zkusit i další smuvní partnery (odkaz níže), určtitě někdo ještě přijme rezevaci, nevím kdy se uzavírají, ale rok a půl dopředu snad ještě ne. Nebo zkus zajít do některých z těch numismatik osobně, uvidíš co ti řeknou. Já mám teda rezervaci na jeden kus přes ČM a dělal jsem ji hned jak vyšel emisní plán, tak jsem zvědav, jestli to vyjde. Ale přesně jak psal Taho - nemusím mít vše, např. ta komedie s bankovkou Engliše mi ji docela znechutila.
https://www.cnb.cz/cs/bankovky-a-mince/numizmatika/prodej-sberatelskeho-materialu/smluvni-partneri/
Zaregistrován
1. 6. 2021
Vlastní zkušenost z posledního měsíce - objednávku/rezervaci mi nevzali u žádného pražského partneraa to bez ohledu na to, zda bych objednal a i třeba zazálohoval jeden nebo deset kusů. Prý je náklad beznadějně rozebrán a bude se zas krátit.
Berte prosím s rezervou, nechci šířit nesmysly, ale slyšel jsem i info, kdy stejní obchodníci uzavřeli smlouvu s ČNB na vícero svých společností, popř. si živnosťák udělali nejbližší příbuzní.
Ač si myslím o prodeji přes partnery své, jednu věc v ČNB udělali lépe - nové smlouvy jsou nastaveny tak, že krom zlatých musíte odebírat i všechny stříbrné a to v minimálním počtu 150 ks pro každý nominál, tj. 200 a 500 Kč (viz rámcová smlouva na webu ČNB), takže prodejci mohou taky skončít s pár kusy dukátů 2023 a obrovským množstvím stříbrňáků, který nejsou zrovna rychloobrátkový zboží..
Zaregistrován
10. 3. 2009
Slušná paleta zmluvných partnerov - 104 kusov. Odoberú dukáty a následne zrušia s ČNB zmluvu a je vymaľované. Alebo budú strieborné mince predávať za nákupnú cenu z ČNB alebo ju mierne podlezú, aby sa mincí zbavili. Malú stratu stratu im bohato vykryjú zisky z predaja dukátov.
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
14. 9. 2019
Rezervaci na 1 kus dukátu mám u ČM na Příkopech od 14.1.2020 stejně jako jsem měl rezervaci na 1 kus bankovky s Englišem. Pro velký zájem byla moje rezervace zrušena, to samé očekávám i u dukátu. U překupníků na Aukru ho určitě kupovat nebudu. A pouze k cenám: ODHADOVANÁ předběžná cena při rezervaci. Engliš 1300 Kč. prodejní cena 2990 Kč. Sv. dukát 5500 Kč. a prodejní bude překvapení jestli se dostane těsně pod 10000 Kč.
A na Aukru první prodejci získají přes 20000 Kč za kus. Je to pouze můj odhad! Engliše jsem nakonec získal za 2990 Kč v prodejně Zlaté mince v Obecním Domě.
Zaregistrován
26. 2. 2020
V neděli proběhla aukce fy. Klim Brno. Pár hóodně zajímavých kousků tam měl, ale ze svatováclavských jednodukátů zase jen 2 kousky.. A z toho jeden (1933) s ťuklou hranou. Proto ta nízká cena ... no nízká... za 4 g zlata s ťuklou hranou ....😉
Přikládám tabulku s porovnáním loňské podzimní aukce u této firmy. Těžko zde cokoliv komentovat. Prostě není toto zboží...
Obrázky:
Zaregistrován
19. 4. 2014
Určite ste už zaznamenali že sa ide predavat nadherna zbierka Dr.Pavla Lišku.
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
26. 2. 2020
Ano, koná se 22.6. 2022
https://kuenker.auex.de/Auktion/Onlinekatalog?intAuktionsId=1158
Ale díky za info!
Zaregistrován
26. 2. 2020
Tak květen je fuč. A jak si vedly na Aukru svatováclavské dukáty?
Dovolím si i dnes připojit kratičký komentář ...
- nabídka stále je, je z čeho si vybrat denně mám ve sledování víc jak 100 ks
- celkem se v květnu prodalo 44 ks mincí (26 volných a 18 plastových)
- mince v plastu jsou při požadovaných vysokých cenách obtížně prodejné a jejich nabídka od stejných prodejců se neustále opakuje (ty prodané jsou většino s hodnocením MS 65)
- pokud ale nepřeženete počáteční cenu, tak hezký (!) a hlavně volný, svatováclavský jednodukát vždycky prodáte a i ty dosažené ceny jsou nakonec za ty 4g zlata zajímavé. Pro investory - v TOP kvalitě (a jiná by se neměla ani kupovat) to neklesá!
- nejvzácnější roční 1934 - je skutečně vzácný-neobjevuje se...😉
- přikládám aktualizovanou tabulku s dosaženými TOP cenami
Tož asi tak...😃
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.