Moderátoři: smith, Guldiner, Charon

Profilový obrázek
Charon

Moderátor

Zaregistrován:
20. 3. 2019

Vytvořeno:
4. 11. 2022, 19:13

Zdravím všechny případné soutěžící "SVD 2022" i nesoutežící a pouze hlasující :-). Hlavně si musíme říci ještě přes začátkem soutěže pravidla resp. případné nápady, které se pak tam zakomponují. Nemám problém tak jako loni hlídat tabulku a vždy v neděli večer po týdnu si jem vložit.
Připomínka "Kucera" zda-li bude i SVD 1923 číslovaný také jen pouze za 6bodů, tady bych ho třeba dal za 10 (unikát a osobně neznám nikoho, kdo ho má a třeba tady někdo bude). Takže určitě sem dávejte nápady a můj návrh, je že třeba soutěž by začala 4. prosince a končila např. 28/12/2022 v 23,59,59hod.
Jinak návrh hodnocení co dával MikyM souhlasím. Tak prosím dávejte návrhy.
Ještě mě napadá novoražby??? - za mě bych je nedával. I když tj SVD tak to není klasický SVD - ale je na zvážení a na diskusi.

MEMENTO MORI ET CARPE DIEM

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

Vytvořeno:
4. 11. 2022, 21:09

Ok Miky rozumím já tě ze slušnosti jen nechtěl přeskočit, přeci jen seš důležitým tahounem tohoto vlákna, samozřejmě s cháronem jsem počítál v záloze..
Pokud cháron souhlasí,tímto ho pověřuji jako hlavního pořadatele pro letošní soutěž o nejhezčí Svatováclavský dukát..
Cenu výherci si dovolím sponzorovat znovu já pokud Charon souhlasí..
Chárone když tak napiš mi na email.

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

Vytvořeno:
5. 11. 2022, 12:42

Pánové já bych to viděl pokud možno nejednodušší formou...
Nějak takto
Do soutěže se mohou zapojit všichni nehledě zdali účastník soutěži s jedno dukátem či vzácným deseti dukátem.Tohle vlákno jsem vytvořil pro všechny sběratele a,,fanoušky,,svatováclavských dukátů...
Hodnotí se hlavně celkový vizuální stav s fotografií, přeci jen se jedná o soutěž nejhezčí Svatováclavský dukát.
Mince by měla být pokud možno v hezkém stavu prezentována v dvou kvalitních fotografií zvláště ...
Dokonce se nebráním oficiálním zlatým certifikovaným novoražbám.Proč né,konec konců vše je o nás a o samotném bodování, jednoduše pokud někdo nemá zájem ohodnotit jiný nominál než jedno dukát,tak ať nehodnotí, stejně tak to platí k oficiálním novoražbam.

Pozor smysl soutěže a její účel není odborné hodnocení stavu zachovalosti,na druhou stranu ani vítězný kus by neměla být mince v ubohém stavu.Věřím však,že nikdo z nás zde nebude prezentovat mince v ,,mizerném,, stavu..
Smyslem celé soutěže je hlavně zapojit co nejvíce soutěžících.
Bodování stejně tak jednoduše od jednoho bodu,po maximálně pět bodů..

Vítězná mince bude ohodnocená v součtů nejvíce body..
Při shodě v bodování rozhodnou o vítězi Charon jako pořadatel letošní soutěže a MikyM, Barbar jako zakladatelé zdejšího vlákna..
Hodnotit mohou všichni členové zdejšího fóra, tím myslím opravdu všechny, včetně členů s jiných sběratelských oblasti..

Nezapomeňme, že je to jenom soutěž ..😉

milan.heczko@yahoo.com

Profilový obrázek
Charon

Moderátor

Zaregistrován:
20. 3. 2019

Vytvořeno:
5. 11. 2022, 12:59

Barbare a MikyM, díky za důvěru, snad Vás nezklamu😁😁😁, jinak Barbare, večer Ti napíši mail. Tak zatím sem
pište Vaše návrhy a náměty 🙏🙏🙏👍👍

MEMENTO MORI ET CARPE DIEM

MikyM

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2020

Vytvořeno:
5. 11. 2022, 20:55

Takže číslovaný dukát 1923 by měl také jen 6 bodů?

Ouuu... to jsme nedomyslel, vůbec jsem si to neuvědomil😉 , samozřejmě by měl mít číslovaný jendodukát 1923 tu nejvyšší kategorii, tedy 10 bodů, jak doplnil Charon...

Ale to teď už není podstatné, barbar dal tomu i letos mnohem širší mantinely (viz jeho příspěvek č. 914...

Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

Vytvořeno:
5. 11. 2022, 21:04

Tak to je škoda že se svého návrhu pravidel vzdáváte, byl propracovaný a určitě důvěryhodnější.

MikyM

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2020

Vytvořeno:
5. 11. 2022, 21:05

Miki, primárne si musíš urobiť jasno čo vlastne hľadáš. Či skutočnú krásu alebo nejakú vzácnosť. Tie tvoje pravidlá by v súťaži krásy neobstáli. To by sa Miss World nikdy nestali indka alebo číňanka. A číňanky a indky sú veľmi pekné dievčatá... Hlavne by som zo súťaže vyradil novorazby, prvorazby, prerazby, dorazby a všetkú inú háveď. To je ako keď sa do súťaže krásy prihlási plastiková Barbie princezná. Všetky rozmery presne sedia, ale aj tak by si ju nechcel.😉

Jééé, to je na dlouhou diskusi někde u pivka...😁

• Hledám "skutečnou krásu spojenou se vzácností", to by měl být ideál...
  • Že světové soutěže MISS vyhrávají Číňanky a Indky- to je podle mne úlitba bohům... vždyť jich je dohromady přes 2,5 miliardy a to je nějaká TV sledovanost a reklama... s krásou tyto soutěže už moc spojeného nemají (- a pak, každý přece ví, že nejkrásnější holky jsou u nás v Brně! O tom už před 40 lety zpíval Ivan Mládek, že "Brno je zlatá loď, za děvčaty do Brna choď..)😁
  • s těma novoražbama atd. to souhlasím, ale jak jsme psal v minulém příspěvku, barbar tomu dal širší mantinely. Nevím jestli to je dobře... ale jsem jen jeden hlas z mnoha😉

Já se hlavně musím naučit fotit, v loni jsem skončil poslední! Ta fotka stála totiž za prd, ale určitě jsem měl nejhezčí dukátek ze všech😁

MikyM

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2020

Vytvořeno:
5. 11. 2022, 21:14

Tak to je škoda že se svého návrhu pravidel vzdáváte, byl propracovaný a určitě důvěryhodnější.

Nemám opravdu nyní, na konci roku, čas se něčemu takovému věnovat, odflákl bych to a to je zase škoda, takže ten, kdo soutěž vyhlásí a bude se jejímu průběhu věnovat a řídit, ten si určuje pravidla...
Můj názor ale je, že barbarem zmiňovaná připravovaná pravidla, tak jak je popsal ve svém příspěvku (zdejší příspěvek č.914), tedy podobná těm loňským, nejsou to úplně pravé ořechové...

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

Vytvořeno:
5. 11. 2022, 22:16

Pánové je to pouze můj návrh, klidně důkladně propracujte pravidla jak je libo...
Cháron jako hlavní organizátor vznesl požadavek na návrhy a náměty k soutěži tak jsem reagoval, vůbec není řečeno že to tak musí být, naopak každý má možnost se vyjádřit ..Osobně se rád nechám překvapit s čím nakonec přijde ve finále cháron a spustí tak letošní soutěž..

milan.heczko@yahoo.com

Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

Vytvořeno:
6. 11. 2022, 01:33

Dovoluji si tedy sepsat návrh pravidel využívající nápady od MikyM:
Soutěž o nejkrásnější československý „svatováclavský“ jednodukát.
Do soutěže budou připuštěny pouze mince ražené v mincovně Kremnica v letech 1923 až 1939 a 1951. Vyloučeny ze soutěže jsou všechny repliky, kopie, novoražby apod. Vkladatel – soutěžící může soutěžít až se 3 různými kusy které budou hodnoceny samostatně. Každý prezentovaný kus musí být v osobním vlastnictví vkladatele a dokládá se zveřejněním vlastních fotografií aversu a reversu. Nepříjímají se fotografie např. z aukcí i když by se jednalo o prezentovaný kus. Soutěž bude probíhat na samostatném vlákně diskusního fóra Sberatel.com a soutěže se může zúčastnit každý registrovaný uživatel.
Hodnocení:
Dle relativní vzácnosti na numismatickém trhu obbdrží každý dukát v soutěži bodový bonus který se připočítá k celkovému součtu udělených bodů získaných od hodnotitelů:
10 bodů – ročníky: 1923 (číslovaný), 1937, 1938, 1939 a 1951
8 bodů – ročníky: 1929, 1930, 1934, 1935 a 1936
7 bodů – ročníky: 1924, 1927, 1928 a 1932
6 bodů – ročníky: 1923, 1925, 1926, 1931 a 1933
Hodnotit (bodovat) dukáty v soutěži může každý registrovaný uživatel diskusního fóra Sberatel.com. Vkladatel (soutěžící) nehodnotí vlastní soutěžní kus (kusy).
Každý hodnotitel může udělit 1 až 10 bodů neomezenému počtu soutěžních mincí (vyšší počet udělených bodů znamená že se mi mince více líbí).
Nejvyšší celkový součet získaných bodů (včetně bonusu) znamená vítězství v soutěži.
Zbývá ještě doplnit datum zahájení a přesné datum ukončení soutěže a toto dodržet.
P.S.
Přemýšlel jsem i o tzv. průměru bodového hodnocení v závislosti na počtu hodnotitelů ale vzhledem k udělování bonusu za vzácnost by mohlo výjimečně dojít k extrémní situaci. Např. dukát s bonusem 10 bodů ohodnotí pouze jeden hodnotitel a také 10ti body. Výsledný průměr bude (10+10):1 = 20. To by znamenalo že každý ze soutěžících jehož dukát hodnotil více než jeden hodnotitel (a dal i stejný počet bodů) by takový průměr nemohl získat – např. dukát s bonusem 10 hodnotili 3 hodnotitelé a každý dal také 10 bodů: (10+10+10+10):3 = 13,33. Proto jsem v návrhu pravidel zůstal na prostém součtu udělených bodů, ale udělované ve větší škále a doplněné o bonus.
Jak s tímto návrhem naložíte nechám na vás.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.