Moderátoři: smith, Guldiner, Charon

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

Vytvořeno:
9. 11. 2022, 07:21

S dukáty se ,,kšeftovalo,, už za první republiky a nynější ceny materiálu ČNB jsou pořád přijatelné ,maximálně kov plus náklady na výrobu.Vivec to přesně napsal s jubilejních dukátů, které měly být exkluzivní se stanou cetky ceny zlata o které nebude zájem...

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

rektor

Uživatel

Zaregistrován:
28. 12. 2020

Vytvořeno:
9. 11. 2022, 07:52

Mince z ČNB mají být pro všechny kdo má zájem. Pro tebe to budou cetky protože se obratem nezhodnotí na Áčku? Nechápu.

denar

Uživatel

Zaregistrován:
6. 2. 2008

Vytvořeno:
9. 11. 2022, 08:10

Za mne je také dobře, že budou pro všechny, jen mne mrzí, že nebude motiv SVD. Těžko budou podle nového návrhu hezčí.

Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz

taho

Uživatel

Zaregistrován:
7. 2. 2011

Vytvořeno:
9. 11. 2022, 08:13

Každý rok se vracely dukáty k demonetizaci do Kremnice. Bohužel počty vrácených nejsou známé.
To je informace z dřívější přednášky o dukátech, kterou pořádala ČNS.

Jinak souhlas s numismat.

Profilový obrázek
Charon

Moderátor

Zaregistrován:
20. 3. 2019

Vytvořeno:
9. 11. 2022, 08:32

Za mě je to obrovská škoda, že ČNB v roce 2023 nevydá SVD, měla šanci k 100tému výročí tedy vydat třeba 100.000ks, tady si myslím, že by si většina přišla na své a poptávka by byla pokryta, ale tímto zrušením resp. cimrmanovským úkrokem stranou nerozumím ani nechápu a mrzí mě to taky jako sběratele SVD :-( . A mince sv . Václav (neomezená ražba) co tj. pamětní mince a neomezená ražba ach jo???. Prostě jsou tam asi odborníci na svých místech :-( (myšleno v ČNB).

MEMENTO MORI ET CARPE DIEM

MikyM

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2020

Vytvořeno:
9. 11. 2022, 08:35

Za mne je také dobře, že budou pro všechny, jen mne mrzí, že nebude motiv SVD. Těžko budou podle nového návrhu hezčí.

PŘESNĚ TAK !!!

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

Vytvořeno:
9. 11. 2022, 08:50

Mince z ČNB mají být pro všechny kdo má zájem. Pro tebe to budou cetky protože se obratem nezhodnotí na Áčku? Nechápu.

Ano cetky, nebudeme znát náklad a náš původní prvorepublikový motiv svatého Václava bude,,zdegradován,,na nějaký moderní návrh, kterých je všude spousta..
Možná by mne to tolik nemrzelo, kdyby se nejednalo o ražbu která je právě připomínkou k jubilejnímu stoletému výročí svatováclavských dukátů..

milan.heczko@yahoo.com

rektor

Uživatel

Zaregistrován:
28. 12. 2020

Vytvořeno:
9. 11. 2022, 09:23

Ano cetky, nebudeme znát náklad a náš původní prvorepublikový motiv svatého Václava bude,,zdegradován,,na nějaký moderní návrh, kterých je všude spousta.. Možná by mne to tolik nemrzelo, kdyby se nejednalo o ražbu která je právě připomínkou k jubilejnímu stoletému výročí svatováclavských dukátů..

Tak 100 let SVD je zrušeno jestli to chápu dobře právě proto, že to překupnící i normální lidi toho objednávalli kvanta, aby vůbec něco dostali a vznikl by v tom bordel. Chápu, že náhradní téma "motiv sv. Václava" je trochu deformace toho původního záměru, přesto věřím v zajímavý dukát a znovu připomenutí sv.Václava.
Ale jestě k tomu původnímu motivu razit dukát ke 100. výročí ražby dukátu, osobně moc nevím, raději bych nějaké původní a nové téma. Například zvolení Michla guvernérem nebo co, sice se to zdá jako bizár, ale právě proto by to čase mělo větší historickou hodnotu, než dukát k výročí dukátu.

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

Vytvořeno:
9. 11. 2022, 09:44

Tak 100 let SVD je zrušeno jestli to chápu dobře právě proto, že to překupnící i normální lidi toho objednávalli kvanta, aby vůbec něco dostali a vznikl by v tom bordel. Chápu, že náhradní téma "motiv sv. Václava" je trochu deformace toho původního záměru, přesto věřím v zajímavý dukát a znovu připomenutí sv.Václava. Ale jestě k tomu původnímu motivu razit dukát ke 100. výročí ražby dukátu, osobně moc nevím, raději bych nějaké původní a nové téma. Například zvolení Michla guvernérem nebo co, sice se to zdá jako bizár, ale právě proto by to čase mělo větší historickou hodnotu, než dukát k výročí dukátu.

Právě zrušení, když má ČNB nově práva ražby ..
Samotný prodej mohl být , třeba ve stylu prodeje výročních bankovek,kdy lidé stáli fronty.Prodej mohl být limitován na osoby,mohlo se razit v etapách dle zájmu,ale pořád v určitém nákladu , který by byl zveřejněn,zároveň se mohly razit limitované číslované ražby..
Ať je to jak chce je to velké zklamání.

milan.heczko@yahoo.com

MikyM

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2020

Vytvořeno:
9. 11. 2022, 10:15

Právě mi došel mail...

**"Vážený zákazníku.

Zasíláme vám informaci k emisi jednodukátu k 100. výročí zahájení vydávání tzv. svatováclavských dukátů v roce 2023.

ČNB rozhodla o zrušení emise jednodukátu k 100. výročí zahájení vydávání tzv. svatováclavských dukátů v roce 2023. Místo něj ČNB v závěru roku 2024 poprvé vydá jednodukát s motivem sv. Václava bez vazby na toto původní výročí v otevřené emisi. To znamená, že náklad nebude limitován a emitované množství bude stanovováno administrativně s ohledem na všeobecný zájem. ČNB nebude zveřejňovat skutečně emitované množství až do případného definitivního rozhodnutí o ukončení výroby. Ani to však nevylučuje pozdější obnovení výroby a prodeje. Tímto krokem se dostanete všechny vámi objednané dukáty pouze o rok později. Pokud máte zájem objednávku upravit nebo zrušit dejte nám prosím vědět.

S pozdravem ..."**

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.