Je to stále ještě k tématu? Svobodní zednáři jak vidím, jsou pro mnohé neuchopitelné a nepochopitelné. Symbolika "zednářů" je i na bankovce US.
Já jsem zásady, že diskuze osvobozuje, ale pokud se to zde mění v tlachání, budu to mazat neb nám přece jde o pochopení. Mlátit hlavou můžete na jiném vláknu. Nejsme přece nevzdělanci a ignoranti !
Ladislavaliev@atlas.cz
Ale vždyť jsem to tak napsal - respekt k autoritě. ( K jedné autoritě- jednomu Bohu. Ne ke 20.) A k určitým symbolům a rituálům.
Napřed prokážu, že už mám respekt k autoritě a pak mě možná vezmou zednáři mezi sebe.
Co jsem pochopil, tak nevěřící neberou. Je to logické, když představený má titul velmistr.
Mýlíte se hodně a moc. Je to vlastně jistý protiklad náboženství. V náboženství je asi nejsilnější víra. U Zednářů to je něco jiného. Zde hraje např. roli vzdělání. Ale diskutovat o tom lze to ano. K tomuto může a vlastně musí mít každý svůj názor který zde může ( slušně) vyjádřit. Tomu se nebráním. Jen bych tu diskuzi chtěl trochu moderovat k danému tématu. Doufám, že mi rozumíte, tedy ne jen Vy, ale i ostatní,
Ladislavaliev@atlas.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.