Moderátoři: smith, Altmann

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
7. 1. 2018, 12:08

Mýlíte se hodně a moc. Je to vlastně jistý protiklad náboženství. V náboženství je asi nejsilnější víra. U Zednářů to je něco jiného. Zde hraje např. roli vzdělání. Ale diskutovat o tom lze to ano. K tomuto může a vlastně musí mít každý svůj názor který zde může ( slušně) vyjádřit. Tomu se nebráním. Jen bych tu diskuzi chtěl trochu moderovat k danému tématu. Doufám, že mi rozumíte, tedy ne jen Vy, ale i ostatní,

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
7. 1. 2018, 12:18

Viera je v každej činnosti to najdôležitejšie ...
Vzdelanie je bonus navyše + inteligencia je ideálna a prirodzená intuícia...
To je moje také povrchné zhrnutie...

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
7. 1. 2018, 12:19

nosorry za OT, ale V čem je jako ten protiklad k náboženství? vždyť vykazují stejné znaky... a zda má hrát prim v náboženství víra nebo rozum nedokázali vyřešit ani "největší církevní autority" omezím-li se na náš prostor (ale řešili to i arabové).
já jen, že mi přijde vaše tvrzení tvrdé až neuctivé. a to od člověk, co se pořád ohání slušností, svobodou (a zamyká tému) a já nevím čím ještě... vyzní pak minimálně směšně

ferovyobchodnik@seznam.cz

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
7. 1. 2018, 12:21

Viera je v každej činnosti to najdôležitejšie ... Vzdelanie je bonus navyše + inteligencia je ideálna a prirodzená intuícia... To je moje také povrchné zhrnutie...

jakože když půjdu kupovat na burzu bankovnky, kterým nerozumím a budu věřit, že jsou to originály a ne padělky, a že ceny jsou férové a ne nadhodnocené, tak to je to nejdůležitější pro danou situaci?
nebo když budu věřit, že se kurz podkladového aktiva pohne mým směrem abych neprodělal? 🙄

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
7. 1. 2018, 12:22

Ach jaj , obchodník...😞

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
7. 1. 2018, 12:23

tak mi to vysvětli, když se neumíš vyjádřit, aby ti lidi porozuměli!

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
7. 1. 2018, 12:28

nosorry za OT, ale V čem je jako ten protiklad k náboženství? vždyť vykazují stejné znaky... a zda má hrát prim v náboženství víra nebo rozum nedokázali vyřešit ani "největší církevní autority" omezím-li se na náš prostor (ale řešili to i arabové). já jen, že mi přijde vaše tvrzení tvrdé až neuctivé. a to od člověk, co se pořád ohání slušností, svobodou (a zamyká tému) a já nevím čím ještě... vyzní pak minimálně směšně

Zatím jsem nic neuzamkl, zbytečné! Pokud chcete filosofovat tak se odvolejte na autora. Téma zní:
Svobodní zednáři a jejich dekorace. Zvažte sám, zda nejste mimo mísu.
ANO upozorňuji😋 , že to klidně uzamknu pokud se všichni nebudeme přátelsky bavit na dané téma. To je to právo moderátora 👿 👿

Ladislavaliev@atlas.cz

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
7. 1. 2018, 12:31

altmanne nelžete. uzamčené to bylo... filosofovat nemusím, jen mě pobavili vaše výroky, tak jsem to chtěl rozvést.
a ano, psal jsem, že je to OT, tak nevím co zase točíte.
a klidně si zamykejte co chcete😃DD

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
7. 1. 2018, 12:47

Bylo to zamčené 10 minut. Věřil jsem v solidní diskuzi. Teď to nezamknu, nechám tomu volný průchod. Konec konců každý má právo se pobavit při čtení příspěvků.
Je to Vaše, prokažte své znalosti z oboru: Svobodní zednáří. Po týdnu si to třebas vyhodnotíme.😋 😋 😁 😁

Ladislavaliev@atlas.cz

opal

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2016

Vytvořeno:
7. 1. 2018, 13:14

Je to Vaše, prokažte své znalosti z oboru: Svobodní zednáři.
Já jsem na tohle vlákno nahlédl, abych si znalosti doplnil. V historii se zajímám o jiná témata než o řády. Takže moje znalosti z oboru jsou malé:
Je to řád (ne neřád, anarchie, republika ...), přestavený má titul velmistr. Řád má ušlechtilé cíle (Jako ostatně všechny řády.)
Co jsem pochopil z této diskuse: Jednou z podmínek členství (ne jedinou) je monoteistická víra (křesťanství, judaismus, islám). V době vzniku řádu ani jiná víra nebyla povolena.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.