Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
13. 8. 2016
Zaregistrován
20. 8. 2017
Prisla me zajimava designem,ale kdyz jsem ji ukazal znamym,tak vsem prisla kycovita a ze by si ji nekoupili.Asi jedna strana je o tom,zda se hodi do interieru a druha jeji vyjimecnost a cennost.
Zaregistrován
20. 8. 2017
Škoda, je to Ditmar Urbach. 20.-30.léta. Vývozní zboží do USA. Jde o neobvyklý tvar i dekor Paisley. Kompletně ruční, plastická malba, tedy co kus, to originál.
Teda,vrta me to hlavou,vite o nejakem odkazu,kde je zminka o vyvozu do USA tohoto vyrobku?Ditmar Urbach neni zrovna zadane zbozi,ale rucni prace a ten dekor mohl byt pro amiky zadane.Moc diky za informace,rad se neco dozvim a naucim od zkusenych kolegu.:-)
Zaregistrován
13. 8. 2016
Jardelll, chytrému napověz...
Uvedl jsem vám všchny potřebné indicie k hledání na netu.
Máte se co učit, když napíšete, že "Ditmar Urbach neni zrovna zadane zbozi"
Napřed byste se měl seznámit s tím, co všechno DU - hlavně ve 20. a 30. letech - vyráběl a kam všude vyvážel. 😉
Zaregistrován
20. 8. 2017
Mate pravdu packa:-),napsal jsem to,aniz bych se podival na net.Ve 30.letech se D.U.hodne vyvazel.Kontaktoval jsem pana a pro vazu si zitra jedu.:-)))
Zaregistrován
6. 6. 2014
Existují stránky s neuvěřitelnými kousky o DU, které se vozily do USA. Když jsem to viděl, tak jsem se do té značky naprosto zamiloval. Jen mi přijde zajímavé, že jsem u nás na toto zboží téměř vůbec nenarazil (až na dvě výjimky).
Co šlo do USA se u nás vůbec neprodávalo?
Mluvím např o konvičkách ve tvaru koček, kozlů a tak (u nás znám jen kohoutky a pelikány) nebo takové jakoby kubistické vázy.
Zaregistrován
13. 8. 2016
Předpokládám, že máte na mysli tento typ váz :
Obrázky:
Zaregistrován
6. 6. 2014
Přesně tak. Ale jak říkám. U nás to téměř vůbec nevidím. Je toho zkrátka málo nebo to šlo jen na vývoz?
Ale řekněte, jsou to dobře bláznivé věci, ne?🙂
V minulých týdnech jsem pořídil karafu z 19. st. Bratří Urbachů. Také naprostá šílenost a jen přemýšlím, zda už to není kýč, ale zkrátka se mi to líbí.
Zaregistrován
20. 8. 2017
Opet jsem tu z dotazem.Mohu koupit tyto dve vazy zhruba za 200kc,ale bohuzel neznam jejich puvod.Jinak zdravim sberatele:-)Ja uz stehuji knizky z knihovny,abych uvolnil misto pro porcelan a sklo.:-)Jsem barbar.Dekuji prip.za urceni.
Obrázky:
Zaregistrován
20. 8. 2017
Ahoj,prosim nevedel by nekdo puvod tohoto skla?Moc dekuji.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.