Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
26. 3. 2024
Díky DavideXXX,
nějak se tu v té UX neorientuji - proč tu není tlačítko Odpovědět nebo Reagovat na příspěvek, tak píšu nový ...
"1-3 snímek:Ladislav Paleček" = souhlasím, našla jsem dodatečně reference
"6-8 snímek Miloslav Klinger" = tady mám dotaz, jestli to je možná Frant. ZEMEK ŽBS? - :
https://eantik.cz/souprava-royalit-sklo-s-leptanym-dekorem-frant-zemek-zbs-114603-p/
- a mám pocit že ti dva autoři jsou na netu často zaměňováni resp. nacházím obě jména ...
Díky a zdravím
Zaregistrován
26. 3. 2024
Moc zdravím a dotaz na někoho, kdo se vyzná v autorech žbs:
kdo je tohle prosím? - mám možnost to koupit ale váhám, kdo to je?
- vypadá to trochu jako některý z Beránků, ti ale nebyli v žbs, nebo se pletu?
- výška 11cm
díky
Obrázky:
Zaregistrován
26. 3. 2024
Dobrý den,
pozná někdo autora?
Těmi výstupky mi to připomíná Beránky, ale pán, co to prodává říká,
že to bylo vytvořeno jeho strýcem panem Kozákem v r. 1968 v Novém Boru. Ale podle návrhu koho, neví ... ?
malá miska: 20/7/7cm.
dlouhá miska: 40/9/7
košík...
Díky za informaci!
Obrázky:
Zaregistrován
7. 8. 2024
Dobrý den, jsem tu poprvé, tak se předem omlouvám za případné nedostatky příspěvku. Chci reagovat na fotografii z příspěvku č. 482 od Stromovky ohledně úmrtí pana Gabrhela. Na fotografii vpravo jsou dvě oranžové vázy s bublinami, každá má jinou výšku. Mám doma taky takovou, jen jiný rozměr (v=19,5 cm, š=15 cm, h=11 cm). Nehodila by se majiteli do sbírky? Fotografii se mi bohužel nepodařilo vložit... Amy
Zaregistrován
7. 8. 2024
Dobrý den,
jsem tu poprvé, tak se předem omlouvám za případné nedostatky příspěvku. Chci reagovat na fotografii z příspěvku č. 482 od Stromovky ohledně úmrtí pana Gabrhela. U jejího příspěvku na fotografii vpravo jsou dvě oranžové vázy s bublinami, každá má jinou výšku. Mám taky takovou, jen jiný rozměr (v=19,5 cm, š=15 cm, h=11 cm). Chtěla jsem vázu nabídnout do sbírky, ale netuším, kdo je majitelem váz z fotografie k příspěvku č. 482... Amy
Stromovka napsal
Pro pana DavidaXXX a "sklářský kroužek".
Předávám smutnou zprávu, v pátek zemřel pan Jan Gabrhel, tak mu prosím věnujte vzpomínku. Ve svém skle zhmotnil sám sebe. Jak sám řekl: "Na výrobku je vidět duši člověka. Vše co v sobě má, vdechuje do skla." Zanechal nám tady kousky sama sebe, které přinášejí radost a krásu do našich životů.
Obrázky:
Zaregistrován
4. 9. 2016
Zdravím všechny znalce a milovníky skla. Pokouším se zjistit více o uvedené váze (výška 21 cm). Mohlo by jít o dílo Carla Schappela? Děkuji. Omlouvám se za špatnou orientaci vloženého obrázku.
Obrázky:
Zaregistrován
2. 3. 2015
váza pochází z Kamenického Šenova.Carl Schappel to rozhodně není!
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.