Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
19. 11. 2016
U té kompotové soupravy je o něco silnější střep než u ostatního a původní majitelka se tvářívala, že to pochází z prvních let jejího manželství (20-30. léta), ale nikdy jsem se podrobněji nevyptávala.
Kdo takové sklo vyráběl, by bylo možno zvědět?
P.S. je sice fakt, že zrovna řeším pozůstalost, ale k dotazům mě vede prvořadě zájem vědět víc o věcech, s kterými jsem dlouhá léta žila a kdybych se vešla, tak bych s valnou většinou z nich žila až do smrti či konce jejich použitelnosti.
Zaregistrován
2. 3. 2015
u tohoto skla nebyla nikdy vydana publikace-není zmapovano.,která sklárna vyráběla.Není sběratelský vyhledávano sběrateli,doporučuji prodej bazar,cena za vše 250czk,možná někdo koupí na chalupu,pokud Vás nevažou nějaké vzpomínky k předmětům.
Zaregistrován
19. 11. 2016
Dík, přestože jsem doufala jsem v nějaké informace i bez mapovací publikace ... njn, tak se holt vydám po kamarádech rodinného sklářského příbuzenstva dřív, než zesinilní i poslední pamětníci. Doporučení ohledně ceny a místa prodeje v mém případě nebylo nutno.
Zaregistrován
2. 3. 2015
V 19.stol a začatek 20.stol bylo v Čechach 790 skláren,přeji Vám uspěch v bádaní.Pokud zjistíte o těchto předmětech něco bližšího,mužete dát vědět,budu velice rád.
Zaregistrován
12. 1. 2017
Informace pro DavidaXXX nebo další, kdo se zajímá o sklo 19. století - výstava v Jihočeském muzeu: http://www.muzeumcb.cz/program/vystavy/sklo-mnoha-barev.html a můžete si k tomu přidat výstavu o vltavínech, což je také sklo :-)
Zaregistrován
2. 3. 2015
Díky Stromovko...
Zaregistrován
12. 1. 2017
A to není z Budějovic všechno, ještě přidám. V Masných krámech jsou zabijačkové hody. Dnešní jitrnice s kočičákem byla výborná a k tomu Budvar "kroužek". Supr.
Zaregistrován
30. 11. 2016
Dobrý den.chtěl bych zjistit více o této váze.děkuji předem za jakékoli info.
Obrázky:
Zaregistrován
16. 11. 2014
Dobry den Davide..............prosím opět o radu,o jaké sklo se jedná ?? Spodek je zabrušovaná plocha...............dík B21
Obrázky:
Zaregistrován
29. 6. 2016
Dobry den Davide xxx
Prosím Vás mám zde takovouhle vázu. Můžete mi prosím Vás poradit o jakého autora se jedná ?
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.