Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
17. 9. 2014
Dobrý den,
kdo by nohl být autorem teto vázy ..je tam nějaký podpis jako Cor -Onr ? Třeba foto napoví ..Děkuji J
Obrázky:
Zaregistrován
17. 1. 2017
Pro Davida XXX ... Davčo co říkáš na tyto skleněné kameje ? Já bych to odhadl na Jabloneckou sklárnu a období 1920 - 1940 a jsou to asi komponenty připravené pro šperkaře na další zpracování, trefa ?
Obrázky:
Zaregistrován
17. 1. 2017
Zkouším další foto
Obrázky:
Zaregistrován
2. 3. 2015
může to být Jablonec i Harrachov-lité sklo do formy-přesnou sklárnu neoznačím.Bohužel..vidím na snímkeu nějakou dozu pravděpodobně sklo a kovová montáž,mužeš dát snímek.
Zaregistrován
17. 1. 2017
Ta doza je šperkovnička a příležitostně dám foto. Jen se zeptám ještě na ty kameje, myslíš že to je to rozmezí 1920 -1940 ? A hlavně myslíš, že to je , jakoby polotovar pro zlatníka, který se používal na výrobu šperků , Díky😃
Zaregistrován
2. 3. 2015
to období muže být,ty co jsou na podložkách by řekl,že do ozdob.rámečku,bez rámečku je mohli použít na sklo jako vázy,mísy,poháry..do šperků by musely být tlouška velmi tenká.jak pišeš přiklonil bych se polotovarům.
Zaregistrován
17. 1. 2017
Díky moc, koupil jsem je všechny za 200 Kč a myslím, že jsem s cenou neulítl snad😃
Zaregistrován
2. 3. 2015
určitě dobrá koupě.
Zaregistrován
2. 3. 2015
ještě mě napadlo zdali kameje nejsou z porcelánu,ty se zatavovaly do skla-hlavně sklárny Harrachov
http://www.designcabinet.cz/harrachov-300-let
zde je příklad..
Zaregistrován
17. 1. 2017
Trošku jsi mne zviklal s tím porcelánem ... ale mělo by to být sklo a právě z Jablonce. Koupil jsem to od sběratelky, která to měla vícekrát, tak zbytek pustila do oběhu. Ona to má od nějakého pána, který to objevil někde na půdě v okolí Jablonce, tak fakt nevím. Jinak ta sběratelka těch kamejí ve sbírce má několik stovek údajně. Davi a posílám Ti foto té šperkovničky , je hrozně malinká tak na jedny naušnice a prstýnek.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.