Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
17. 1. 2017
Mluvil jsem telefonicky se sběratelkou a říkal jí o možnosti, že to je porcelán a možná určený do pohárů atd. Byla šoklá a říkala, že když se dívá na hranu jedné kameje, která je poškozená, tak to je pórovité, je to pro ni informace, která ji posouvá v jejím oboru dál ... asi je to tedy biskvit. Davide jsi borec největší Ti tedy povím😃
Zaregistrován
2. 3. 2015
nerad určuji staré sklo,ze snímku je to opravdu velký problém,proto jsem se zaměřil na sklo po roce 1948 i tak se špatně určuje,těch skláren bylo moc,moc.ale co mě nejvíc udivovalo,že železnobrodská sklovina byla nejlepší,dokonce si sklovinu objednávalo sklárna Moser,to jsem koukal,vždycky jsem měl zato,že sklovina Moser ,je ta nejlepší.
Zaregistrován
2. 3. 2015
dozu neurčím ,je mi to líto-díky.
Zaregistrován
17. 1. 2017
Zaregistrován
2. 3. 2015
víš co bych udělal,zajdi do klenotnictví,udělej dotaz zdali je to sklo nebo porcelánová pasta,možná budou vědět.
Zaregistrován
2. 3. 2015
dej vědět...
Zaregistrován
17. 1. 2017
Davčo zlatník a hodinář to jednoznačně vyhodnotil, jako sklo. Bral to pod hodinářsko/zlatnickou lupu a byl si jistý u lomů, ale i u nepoškozených kusů. Jen nedokázal spolehlivě určit stáří, ale řekl že to klidně může být sklo od roku 1900 - 1950 , že se s tím setkal u starožitných kamejí, které byly v montáži se zlatem. Dle něj to jsou polotovary pro další zpracování, tedy jak pro levné bižu, tak pro zlatníky pro výrobu dražšího zboží.
Zaregistrován
2. 3. 2015
takže sklo,díky..
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.