Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
12. 1. 2017
Dobrý den, prosím o pomoc při určení misky z hutního skla. Myslím, že jsou to Škrdlovice. Výška 12 cm, průměr 18,5 cm. Podle barevnosti tak 70. léta? Ale vzor a tím i autora nemohu najít. Výroba je volná z ruky, natáčením kruhů a pokládaním na sebe. Děkuji.
Obrázky:
Zaregistrován
26. 9. 2017
Pozdravuje zberateľ zo Slovenska, možno poznáte moju stránku www.sklo-union.eu🙂
Potrebujem sa poradiť. Kúpil som vázu, ale neviem či je skutočne lisovaná alebo kde ju vlastne zaradiť. Pôvodne je privezená z Anglicka. Rozmer má ako malé akvárium. Výška 17 cm, šírka 15 cm. Vyzerá ako olovolis, ale je to obyčajné sklo. Spodok nie je brúsený. Nemá stopy po lise ako klasické lisovačky.
Obrázky:
Zaregistrován
3. 10. 2017
Ta první miska, či popelník je od Františka Zemka, sklárna Mstišov, z kolekce Pizzicato, konec 50tých let. Reference: https://goo.gl/photos/97xapmMy1JgLVKrg6
Karafy a džbán vyrobil np Borské sklo také na přelomu 50tých a 6Otých, autora neznám.
Jindra
www.cs-sklo.cz
Zaregistrován
3. 10. 2017
Ta první miska, či popelník je od Františka Zemka, sklárna Mstišov, z kolekce Pizzicato, konec 50tých let. Reference: https://goo.gl/photos/97xapmMy1JgLVKrg6
Karafy a džbán vyrobil np Borské sklo také na přelomu 50tých a 6Otých, autora neznám.
Jindra
www.cs-sklo.cz
Zaregistrován
3. 10. 2017
Ahoj, řekl bych, že to není československá výroba, tu nálepku tam asi někdo v Anglii prostě nalepil aby moh tvrdit, že je to "Sklo" a vezl se na vlně obliby Sklo Unionu, co Marcus Newhall spolu s Mark Hillem zažehli.
Hezký den
Jindra
www.cs-sklo.cz
Zaregistrován
3. 10. 2017
Škrdlovice to nejsou na 100 procent
Jindra
www.cs-sklo.cz
Zaregistrován
3. 10. 2017
Tohle je z bavorské sklárny Poschinger...
http://www.cs-sklo.cz/ceskoslovenskesklo/25-STARE-CLANKY-OLD-ARTICLES/2691-Ve-meste-skleneneho-zvonu
Zaregistrován
3. 10. 2017
Onose zdá, že to patří k sobě, ale nikoliv. Ta miska na nožkách a džbán, vše s těma kytičkama bude z Borského skla, poválečná produkce, padesátá léta.
To další sklo, pokud je varné a je československé, by mohlo pocházet z předválečné výroby v ČMS (Reich Krásno) z 30tých let, produkovali varné sklo pod názvem R-Ultradur.
Jindra
www.cs-sklo.cz
Zaregistrován
2. 3. 2015
zdravím Jindro,jsem rád,že si též zavítal na tento sběratel.com-hodně jsem čerpal informace o českém sklu z Tvých stránek,hlavně Škrdlovice,téžko se mi dohledává design sklo z Nového Boru-chtělo by to nějakou publikaci.Mám jednu vázu,kterou nemohu určit,domnívám se,že pochazí z Nového Boru kolem roku 1970-1975.muže se jednat o autora Ivo Rozsypal,crystalex? a nebo je tato váza,novější tvorba a nebo zahraničí?předem děkuji za informace.
Obrázky:
Zaregistrován
3. 10. 2017
=DavidXXX]
zdravím Jindro,jsem rád,že si též zavítal na tento sběratel.com-hodně jsem čerpal informace o českém sklu z Tvých stránek,hlavně Škrdlovice,téžko se mi dohledává design sklo z Nového Boru-chtělo by to nějakou publikaci.Mám jednu vázu,kterou nemohu určit,domnívám se,že pochazí z Nového Boru kolem roku 1970-1975.muže se jednat o autora Ivo Rozsypal,crystalex? a nebo je tato váza,novější tvorba a nebo zahraničí?předem děkuji za informace.
Obrázky:
Ahoj Davide, tohle neznám, hlavně z Novoborska neznám skoro nic, kromě té zatrolené Chřibské....
O Rozsypalovi mám jen to, co najdes na cs-sklo.cz / autoři / r - s / rozsypal
Mark Hill mě tlačí, abych sehnal katalogy Crystalexu a Exboru, budem se muset do toho opřít, ale není to jednoduché. Měl jsem poměrně dost práce abych stabilizoval firmu, a tak jsem trochu vypadnul z kola, ale teď už to snad běží a tak budu mít víc času na sklo.
Je trochu problém, že si všichni sedí na svých zdrojích, určitě zdrojů musí být mraky včetně vzorových knih.
Tenhle portál se mi líbí, koukám že tady vedeš "sklářský kroužek" - našel jsem to náhodou.
Kdyby náhodou kdokoliv ze sběratelů měl nějaké katalogy, vzorové knihy, nebo cokoliv co se týká československého skla, koupím to, naskanuju a naperu na cs-sklo, mám ještě haldu úložného prostoru.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.