Moderátoři: smith
Zaregistrován
21. 1. 2011
Nechapem vase prispevky ohladne ceny, hladam zaujemcov o BEZPLATNE testovanie aplikacie, nikde nie je napisane nic o cene za ktoru sa aplikacia bude predavat (priemerne ceny aplikacii pre iPhone sa pohybuju pod 10 eur).
Mimochodom, pobavil ma argument s vyhodnostou papieroveho katalogu🙂 (hlavne ta cast o aktualizacii - asi predajca katalogu rozposle kazdy mesiac vsetkym, co si ho kupili zasielku s upravenou verziou).
Zaregistrován
23. 10. 2006
Katalog na mince má zmyslel obnovovať tak každé dva roky.
Pravda je , že mobil rýchlosťov nenahradí zatial počítač.
Ale ako novinka dobré, nekladieme prekážky pokroku ,len sa diskutuje .
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
23. 4. 2008
Škoda, že je to jen na dvou eura. Škoda že to je jen na iPhone/iPad. A škoda, že to nemá lokalizaci do češtiny (možná má...😉 ) Jinak je potřebné pochválit za fajnovou aplikaci, která jistě bude pro některé sběratele přínosem...😉
edit: teď jsem si všiml, že to má lokalizaci do SK, tak se omlouvám...
Zaregistrován
22. 7. 2011
Ono by mělo platit, že pokud si kdokoli koupí papírový katalog, pak prvním předpokladem je skutečnost, že nebude věřít všemu, co zde uvidí.
To samé bude platit s aktualizacemi. Ty si mohu dělat sám, protože jsem svéprávný jedinec, který bude pozorovat názor trhu, protože on jediný bude mít vždy pravdu a nebudu potřebovat někoho neomylného od zeleného stolu, který bude direktivně něco rozesílat.
To ale platí o všech informacích, se kterými se setkáváme jak v numismatice, tak i v běžném životě.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
21. 1. 2011
Predpokladam, ze toto sa tyka hlavne cien v katalogoch/cennikoch. Ja za katalog povazuje to, kde je pokial mozno co najviac informacii o jednotlivych minciach, nie ich ceny, ktore sa aj tak neustale menia, tie si tam moze kazdy doplnit (ak chce) v poznamkach. Ide mi o to aby mal zberatel k dispoziici v telefone (kdekolvek sa nachadza), katalog so vsetkymi udajmi a nebol odkazany na papierovu verziu, pripadne internet, ci notebook. Kazdy si moze robit vlastne poznmaky, napr. kde, za kolko, od koho danu mincu kupil, ma okamzity prehlad o tom co uz v zbierke ma, pripadne co mu este chyba ...
Zaregistrován
22. 7. 2011
Je otázkou, které informace máme mít v přenosné pomůcce, kterou potřebujeme mít u sebe, pokud chceme nakupovat mince.
Podle mého názoru a svých potřeb, to jsou v první řadě informace o tržní ceně, výskytu jednotlivých ročníků a chyběnka, protože to jsou nejdůležitější záležitosti, které na trhu potřebuji znát. Dále víc nic nepotřebuji.
Všechny ostatní informace ohledně nákupů atd. mohu mít doma.
Dále zde jsou určité historické souvislosti vztahující se k numismatice a mincím. Pokud se zajímáme o sběratelství, pak bychom je měli mít přirozeně automaticky v hlavě.
To jsou ale pouze moje subjektivní potřeby, ze kterých vyplývá, že na nákup mince potřebujeme mít hlavně precizně zpracované obchodní informace a pokud bych měl na jedné hromadě všechny okolnosti, vztahující se k jednotlivým ročníkům, pak by určitá nepřehlednost byla spíše na škodu.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
28. 2. 2009
Zvykol som si robit poznamky priamo do Krauseho v pdf a mal som to stale u seba na netbooku, pokial som isiel na nejaku numizmaticku akciu. Nie je mozne drzat v hlave informacie o tisickach minci. Na mobile by to bolo praktickejsie, ale maly displej a pamat ma svoje obmedzenia. A hlavne, numizmatici nemaju iPhone (povacsinou ide o konzervativnych jedincov).
CORPUS NUMMORUM
...cross-referenced auction archives coming very soon...
Sledujte progres na Facebooku
Zaregistrován
21. 1. 2011
Dobrý deň, ak by niekto mal záujem, tak aplikácia je už hotová a už bol urobený aj update, aby bola kompatibilná so starším systémom iOS 4.3.
Viac info buď tu: http://itunes.apple.com/app/enomisma2012pro/id497185912?mt=8
alebo tu: http://www.enomisma.eu/index_sk.html
Pre členov tohoto fóra sme pripravili 3 promo kódy pre inštaláciu zadarmo:
PLXNAWE6XJYR
MNH6RA6LTFA4
E4WFA3YXWM93
Ak niektorý kód použijete, napíšte to sem prosím, aby niekto ďalší zbytočne neskúšal použiť rovnaký kód.
Ďakujem
Zaregistrován
10. 3. 2009
Len sa prosim o tie kody nepobite :-)
Nech mam na tuto aplikaciu akykolvek nazor, tak mi to pride pekne gesto pre zberatelov od Pinocchia.
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
23. 4. 2008
Njn, ale já mám Andrójda 😁 😁 😁
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.