Zaregistrován
21. 9. 2014
Podařilo se mi dohledat svoji minci v archivu aukcí u Frühvalda, takže můj prodejce mluvil pravdu. Mince je podle detailů (prasklinky, detaily v perlování) zcela shodná s tou, kterou jsem zakoupil, takže zdroj je potvrzen :-) Obrázek z prodejního katalogu přikládám Navíc jsem našel jinou minci, která se liší jen malými detaily v ražbě, obrázek také přikládám. Pokud jsou tyto dvě mince ze zmiňovaného nedávného nálezu, potvrzovalo by to jeho pravost. Který falzifikátor by se namáhal s výrobou dvou prakticky shodných razidel ?
Obrázky:
Zaregistrován
1. 8. 2010
Zaregistrován
12. 6. 2012
Se stačí podívat na první písmeno.
Zaregistrován
10. 3. 2009
milber napsal/a:
Podařilo se mi dohledat svoji minci v archivu aukcí u Frühvalda, takže můj prodejce mluvil pravdu. Mince je podle detailů (prasklinky, detaily v perlování) zcela shodná s tou, kterou jsem zakoupil, takže zdroj je potvrzen :-) Obrázek z prodejního katalogu přikládám Navíc jsem našel jinou minci, která se liší jen malými detaily v ražbě, obrázek také přikládám. Pokud jsou tyto dvě mince ze zmiňovaného nedávného nálezu, potvrzovalo by to jeho pravost. Který falzifikátor by se namáhal s výrobou dvou prakticky shodných razidel ?
Milber, ako si vydedukoval, že dve podobné mince potvrdzujú pravosť? Nie je to skôr naopak? Ako vieš, že obe mince pochádzajú z jediného zdroja? Poznáš nálezové okolnosti? Staviaš slamenný domček, ktorý ti prvý vetrík rozfúka.
Pozabudol si na možnosť: jedna minca je pravá a tá druhá je falošná. Antiku nerobím, preto to neviem posúdiť. Len konštatujem ďalšie možnosti.😉
Obrázky:
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
22. 4. 2020
Niektoré zdroje hovoria o 45000ks. Udajne sa nasiel v oblasti mesta Konya v Turecku. Pravdepodobne obsahoval nielen atenské tetradrachmy, ale aj typy z Aspendos, Side, Kelenderis, Soloi a Cypru. Len firmy Roma Numismatics, CNG a Heritage predali za posledne obdobie priblizne 5000ks. Ako už tradične bol depot pravdepodobne prepašovaný do Mníchova a odtiaľ do celého sveta.
Zaregistrován
4. 7. 2016
Depot pravdepodobne prepašovaný.
Roma Numismatics predali za posledne obdobie …..
Já jsem si říkal, proč je tam napsáno From the inventory of a UK dealer.
Zaregistrován
22. 4. 2020
Roma Numismatics ma velmi dobré prepojenie na Lanza. Odkedy Lanz prestal organizovať vlastné aukcie, predáva často cez Roma. Asi aj preto dostal Roma Numismatics príležitosť predať významnú zbierku keltských mincí Hermanna Lanza.
Zaregistrován
4. 7. 2016
Aha. Vím že tu sbírku prodávali a divil jsem se, proč zrovna oni.
Kde se získávají takové zákulisní informace?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.