Zaregistrován
23. 12. 2015
Mince vypadá spíše jako hrubě odlévaná a postříbřená , čili asi novodobější falzum .Ale v antice bylo dosti rozšířeným nešvarem dělat měděné , nebo bronzové mince , tyto postříbřit a vydávat za originál, případně plátovat stříbrem měděný střížek a následně vyrazit .Takové mince se vyznačují jako suberáty a na řadě antických , stříbrných a někdy i zlatých mincí jsou dobové záseky , kdy se příjemce mince mechanicky přesvědčil , že je celá mince z jednoho materiálu.
Zaregistrován
21. 11. 2019
Je pravda, že padělatel odvedl dost nekvalitní práci. Nedávno jsem někde četl, že např. staří Římané vyráběli suberáty úmyslně a používali je při obchodování s barbary. Je možné, že by i staří Řekové vyráběli úmyslně suberáty za podobným účelem?
Zaregistrován
23. 12. 2015
Padělky jsou známé od Řeků , Keltů ,Římanů...dělali to asi občas všichni , ale zase ne úplně masově .To by jejich ražby ztratily důvěru a úsilí by tak přišlo vniveč .Myslím , že se spíše jednalo o nelegální činnost spíše jednotlivců , nebo malých skupinek...
Zaregistrován
23. 12. 2015
Vaše mince bude spíše novodobý suvenýr , než padělek .Je litá , takže neostré kontury a takovýto stav by vzbudily v antice jistě velkou nedůvěru ...vlastně by jako platidlo ani nemohla uspět
Zaregistrován
21. 11. 2019
Nosím ji v peněžence mezi drobákama jako talisman pro štěstí. Ale zajímalo mě, jak to s těma falzama je. Dky za info.
Zaregistrován
28. 6. 2008
Bohužel už zapadlo toto krásné téma.... nebo spíš téma ke krásným mincím....
Tak sem přidám tento článeček, na který jsem dnes náhodou narazila...
https://www.ngccoin.com/news/article/6762/ancient-coins/
Zaregistrován
28. 11. 2023
Zdravím,měl by někdo chuť a čas na určení 52 ks antických mincí a poradit s prodejem?
díky za info
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.