Zaregistrován
30. 9. 2010
Zaregistrován
24. 3. 2010
to tocomabyt: Hmm, podobne ako ten môj Ondrej II. 👿
Zaregistrován
15. 4. 2010
sigur napsal/a:
Teoreticky áno, ale skôr by som to tipoval do obdobia 1270 - 1300. Pre posledných Arpádovcov bola totiž typická častá nútená výmena mincí, dokonca až niekoľkokrát ročne. To znamená, že bolo razených veľké množstvo rôznych typov v relatívne krátkom období, pričom niektoré sa mohli zachovať len v pár exemplároch. Každopádne sa to ale najviac podobá tomu Václavovi.
porovnával sem ten můj denár s tímto denárem Václava III. a ten můj je dost odlišný.😕
http://www.worldofcoins.eu/forum/index.php?topic=24749.0
Zaregistrován
24. 3. 2010
Bohužiaľ je to nemá minca, takže s ti to tu na fóre asi nikto nepovie na 100%, ale možnosti sú podľa mňa 3. Napíšem ich v poradí, počnúc najpravdepodobnejším, ako si myslím, že by to mohlo byť:
- Václav III., variant typu H-433. Jeden takýto príklad sa u tohto panovníka vyskytuje a to sú denáre s harpyou, kde sú 2 varianty
- Iný Arpádovec z rokov 1270 - 1300
- falzum denára Václava III.
Každopádne je to veľmi zaujímavá minca, ktorú tiež vidím prvýkrát. Aj keď je trochu odlomená, je to iste vzácna vec, takže gratulujem. 🙂
Zaregistrován
15. 7. 2007
pripojil bych jeste 4. moznost - muze se jednat i o napodobeninu
Zaregistrován
15. 4. 2010
sigur napsal/a:
Bohužiaľ je to nemá minca, takže s ti to tu na fóre asi nikto nepovie na 100%, ale možnosti sú podľa mňa 3. Napíšem ich v poradí, počnúc najpravdepodobnejším, ako si myslím, že by to mohlo byť:
- Václav III., variant typu H-433. Jeden takýto príklad sa u tohto panovníka vyskytuje a to sú denáre s harpyou, kde sú 2 varianty
- Iný Arpádovec z rokov 1270 - 1300
- falzum denára Václava III.
Každopádne je to veľmi zaujímavá minca, ktorú tiež vidím prvýkrát. Aj keď je trochu odlomená, je to iste vzácna vec, takže gratulujem. 🙂
díky moc za ochotu😉
Zaregistrován
17. 10. 2012
Ahojte kolegovia.. chcel by som poprosit, o urcenie tohoto grosa, kupoval som ho ako Karola Roberta, ale nakolko je cely spinavy a pod nim sa skryva pekna strieborna minca, rozmyslam, ci sa nejedna o mincovnu Kosice, nalavo od zezla sa mi vidi ľalia.. Poslem fotky aj neskor, len som nedockavy a chcem vediet aj nazor ostatnych zberatelov🙂 Vdaka
Obrázky:
satestsat12@gmail.com
Zaregistrován
24. 3. 2010
Meno panovníka bolo napísané v tomto mieste...takže tudy cesta nevede.😉
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
Reverz máš mierne pootočený a značky bývajú v týchto miestach. Napravo vidím fragment ľalie, takže značka bude ľalia-ľalia alebo S-ľalia, teda je to Karol Róbert. Bohužiaľ značka naľavo chýba úplne. Ale nevadí...mám odpozorované, že sa líšia tým, ako má panovník na averze položené nohy. V tvojom prípade ich má od seba a to by mala byť značka S-ľalia, teda pravdepodobne mincovňa Smolník.
Obrázky:
Zaregistrován
17. 10. 2012
Dakujem pekne, pridam sem fotky, ked ho ocistim od tej hnedej patiny, pod tou hnedou je cierna- sulfid strieborny?Na to je odbornik Oliver, ale hranka je pekne strieborna, som si isty, ze to nie je dobove falzum.. No cize Smolnik🙂 Velmi sa nevyskytuju tie grose, myslel som si , ze to bude Kosicky, ta lalia ma zmiatla.. No aj tak sa tesim, pretoze od K.Roberta mam len tento gros...Kazdopadne pridam fotky, ked bude cistejsi
satestsat12@gmail.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.