Zaregistrován
24. 3. 2010
O priradení ľalie ako značky košickej mincovne počas vlády Anjouovcov sme tu s Archym už párkrát polemizovali. Teoreticky to mohla byť značka hlavnej kráľovskej mincovne, takže ľalia-ľalia mohla byť Kremnica. Navyše Smolník je od Košíc len nejakých 50 km, potom by skôr dávalo zmysel raziť tieto groše v Smolníku a vo vzdialenejšej Kremnici.
Zaregistrován
15. 7. 2007
falzum to myslim opravdu nebude, byly ze slusneho stribra a tomu odpovida i tahle koroze, tj. nejspise chlorid stribrny. s cistenim velmi opatrne, ta vrstva je nekdy mazlava a obraz pod ni pak uz rozplyzly. je to neprijemne. zatim jen vodu a nechat par dni. nesnazit se to dat dolu za kazdou cenu.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Presne tak, ja by som ho nechal úplne ako je. Čistením chémiou to len pokazí.
Zaregistrován
25. 4. 2007
síce som ho tu niekde prezentoval ale pre porovnanie prikladám groš Karola Roberta zo Smolníckej mincovne:
Zaregistrován
24. 3. 2010
No a ja pridám na porovnanie a podporu mojej teórie grošík so značkou ľalia-ľalia. Kráľ má nohy pri sebe. 😉
Obrázky:
Zaregistrován
17. 10. 2012
krasne su obe grose! no ja na to idem pomalicky..luhuje sa uz odkedy som ho vybalil..velmi pomalicky ide bordel dole, pretriem ho parkrat za den a kupe sa dalej🙂
satestsat12@gmail.com
Zaregistrován
17. 10. 2012
mozem sa opytat, co kostuje taky gros z kosic??
u macha som videl cca 150€ 🙄
satestsat12@gmail.com
Zaregistrován
12. 6. 2012
vedel by niekto mincovňu, prípadne aj panovníka dobového falza dukátu, alebo to všetko falšovatelia vymysleli? váha 2,5g, priemer 23mm, podľa štítu to vyzerá asi na Žigmunda. Ďakujem.
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
nedival jsem se do literatury, mozna tam neco takoveho je, ale na prvni pohled mi to prijde jako trosku zjednodusena lilie. myslim, ze takto provedeno to nedalo moc prace a zbytecnou pozornost to - v porovnani s provedenim zbytku mince - take nebudilo.
Zaregistrován
12. 6. 2012
mám tu zaujímavú jednostrannú razbu, predpokladám že uhorskú, vedel by niekto rozlúštiť tento nepodarok?
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.