Zaregistrován
8. 12. 2011
To: Stredo: Ak zbierate arpadovske mince, napiste mi na: numizmatikagal@magnats.sk
Zaregistrován
17. 9. 2009
moj mail je lukasstredansky@gmail.com , pardon
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
15. 4. 2010
Zdravím posílám sem na určení pravděpodobně dobové falzum uherského denáru.Chtěl bych poprosit o přesnější určení.Sám si myslím že by to mohl být Jan Zápolský ale opis mě připadá dost zkomolený tak nevím co si o tom mám myslet.Navíc tam nikde nevidím letopočet.
Obrázky:
Zaregistrován
23. 11. 2010
Malý štít v znaku je ten, aký používal Ferdinad I. (Ján tam mal vlka vyrastajúceho z trovršia a Jagelovci orlicu) podľa tvaru štítu (veľkého) je to falzum denára Ferdinanda I. asi z polovide 40.-rokov 16. storočia (okolo 1545) - to je také obdobie zhruba Bašovcov na Muráni, prípadne Podmanickovcov na Hričove a v Predmieri a nejaký borci by sa našli aj na východnom Slovensku
celkom pekný
zlatý vek uhorského falšovateľstva !!!
Zaregistrován
15. 4. 2010
dík moc ale tento pochází z Moravy což je zajímavé.Jinak Podmanínští ty falza dělali minimálně na třech hradech od Ilavy po Žilinu.😉
Zaregistrován
23. 11. 2010
To, že je z Moravy vôbec nevadí. Podmanický držal aj majetky na území Moravy - určite Panstvo Brumov, to susedilo s Panstvom Lednica, ktoré rovnako držal Rafael Podmanický. Na Morave, Sliezsku a Poľsku verbovali vojakov v čase konfliktu medzi Ferdinandom a Jánom Zápoľským ...
To, že je z Moravy vôbec nevadí. Neviem ako je to presne, ale parafrázujem, "Dobrá minca sa tezauruje, zlá ide do obehu ..."
Vyraziť ju mohli kdekoľvek - aj na Morave
Zaregistrován
18. 2. 2012
Ačkoliv to sem tak úplně nepatří, ale momentálně se to vztahuje k tématu... tak přidávám podobný dobový padělek z léta Páně 1566.
Obrázky:
Zaregistrován
21. 12. 2008
Pekne falzum😉
Zaregistrován
6. 8. 2008
Zaregistrován
8. 12. 2011
Nie som si istý že je to falzum.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.