Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101
Zaregistrován
12. 6. 2012
No, na "úřední článek" budu muset napsat ještě víc slohových prací. Sice mi jakž takž šly, ale děsně jsem je neměl rád!!😉
Zaregistrován
23. 3. 2009
Mně se přetisky nelíbí, proto radši mlčím, ale já jsem houby filatelista. Tu obecnou část jsem si ale s radostí přečetl. Nejvíce se mi líbí, že hiba je chyba, musím se co nejdřív podívat do slovníku.
Zaregistrován
12. 6. 2012
Ale když už jsme u toho, dokázal by někdo rozluštit razítko na obrázku? (To abych předběhl výtky, že nemám u pohlednice popis 😎 ) Pokud to je NEME, připadal by v úvahu jedině Nemesvölgy (Edestal kousek od Pozsony😉 ). Pokud to NÉME, mohlo by to teoreticky být hned několik obcí: Némethidegkút, Németszentgrót, Németcsencs, Németgyirót, Németjárfalu, Németkeresztes, Németlak (asi poštovna - utolsó posta), Németlövő (opět utolsó posta) a Németújvár. Rovnou můžeme vypustit obce s dlouhými názvy a Németújvár, kterému název vyšel na celý půloblouk a poštovny (jestli tomu správně rozumím) by měly nejspíš ještě razítko dodávací pošty. Datum jsem rozluštil na 6. října 1921, asi 2 odpoledne.
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
dědek napsal/a:
Mně se přetisky nelíbí, proto radši mlčím, ale já jsem houby filatelista. Tu obecnou část jsem si ale s radostí přečetl. Nejvíce se mi líbí, že hiba je chyba, musím se co nejdřív podívat do slovníku.
Tak je pravda, že přetisky většinou neaspirují na nejhezčí známku roku!! 😁 😁 😁
Zaregistrován
23. 3. 2009
Z těch možností bych tam viděl nejspíš Nemesvölgy, protože páté písmeno rozhodně nevypadá jako T a i délkou by to pasovalo.
Zaregistrován
12. 6. 2012
Mimochodem, 6. října 1921 mi vychází jako čtvrtek. Příchozí je Egyházasrádócz 9. října a to by měla být neděle. Není to divný?😕
Zaregistrován
12. 6. 2012
dědek napsal/a:
Z těch možností bych tam viděl nejspíš Nemesvölgy, protože páté písmeno rozhodně nevypadá jako T a i délkou by to pasovalo.
Ano, já si taky myslím, ale nechci být za vola. 😳
Zaregistrován
23. 3. 2009
Najít tak někde obrázek razítka Nemesvölgy z té doby. (Tak se hlásím, že nic nemám.)
Zaregistrován
12. 6. 2012
dědek napsal/a:
Najít tak někde obrázek razítka Nemesvölgy z té doby. (Tak se hlásím, že nic nemám.)
Taky si myslím, že nic takového nemám, je to přece jen celkem malá dědina (380 obyvatel). Ale našel jsem Arad-Szeged, to jsem ani nevěděl, že takové razítko mám. 😎
Zaregistrován
6. 2. 2009
Dnešná drobná radosť, poštová poukážka z Lučenca.
Obrázky:
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.