Zaregistrován
24. 3. 2010
Ten môj chudák asi už lepšie nedá 😳 ...tak ešte takto...na tom vpravo dole tuším opis MONETA LODOVICI...ale to skôr tápem. Ten vľavo dole má len bodky a tie tri hore, no babo raď 😆
Obrázky:
Zaregistrován
23. 10. 2006
Zaregistrován
23. 10. 2006
Nebude tam aj Quarting Žigmunda Luxemburského? prípadne nejaká kniežacia razba....🙄
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
23. 10. 2006
Mince budú asi dvoch panovníkov,
horná rada haliere
🙄
Zaregistrován
24. 3. 2010
Hmm, som zvedavý, čo nám k tomu povie Archy 😉 Ale pokiaľ viem, tak má teraz terno...
Zaregistrován
10. 6. 2006
Sú to nabetón uhorské razby, anjouovské, resp. skôr neskoro anjouovské obdobie. Všetko to vyzerá na oboly, ale potreboval by som metrológiu. Naozaj strieľam, ale vyzerá to na Ľudovíta Veľkého (min. jedna minca) a Máriu. Zaráža ma že sú to jednostranné mince, nestretol som sa s tým. V poslednej dobe sa objavuje veľa nových typov týchto mincí, hlavne v Maďarsku, avšak mám aj indície, že na svetlo vychádza aj veľa fálz. Ťažko ich odlíšiť, hlavne keď sa jedná o úplne nové, nepopísané razby. Dokončím jednu vec a v júli sa chcem do týchto tvojich razieb pustiť, Marek Budaj prejavil veľký záujem. Určite ich prídem všetky nafotiť a urobiť metrológiu, vyzerá to na zaujímavý článok. V júli už budem mať čas venovať sa aj iným veciam, Marek bude tiež voľný dáme to dokopy. Teraz k tomu povedať veľa neviem, nemám čas sa tomu venovať... sorry. 😕 Každopádne gratulujem a rozvíjaj tu diskusiu, občas mrknem. 😎
Zaregistrován
23. 10. 2006
Horné tri mince sú určite České prípadne Poľské razby ,haliere.
vid .Kastelin ;Drobné mince Husitskej a Predhusitskej doby.
Spodné mince ,bez lepšej fotky a metrológie ;je ťažká voľba.🙄 🙄
Zaregistrován
24. 3. 2010
grofik, počúvaj, povedz mi, ako si ty predstavuješ lepšiu fotku? 👿 😆 Alebo to mám odfotiť z druhej strany? 😁
Prosím ťa, nemáš náhodou túto literatúru k nahliadnutiu v nejakom pdf-ku? Alebo mi aspoň povedz, či sú to bežné mince alebo niečo menej obvyklé. Každopádne ďakujem za každú informáciu.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Archy, nezačínaj zase s tými falzami, len mi kazíš radosť 😉 Ale ak sa to náhodou potvrdí, prisamzemi, že ich zahodím a začnem zbierať pamätné 2-eurovky, alebo podobné chobotiny 😆
Zaregistrován
24. 3. 2010
jeden by bol 😉 ...ozvi sa mi na mail...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.