Zaregistrován
24. 3. 2010
Mám trošku dilemu, kam zaradiť tohoto Korvína. Najbližšie je Pohl 219-3, ale ten podľa mňa má vyzerať skôr ako na obrázku dole. Toto vyzerá viac ako X - 6 a tak to deklaroval aj predávajúci. Niekto nejaký nápad? Alebo som niečo prehliadol v Pohlovi? 🙄 Vopred ďakujem za každý postreh.
Obrázky:
Zaregistrován
17. 9. 2009
ak si v Pohlovi nieco prehliadol tak ja tiez. Nieco podobne len s prehodenymi znakmi ma v pohlovi mesto Kronstadt pri korvinovych minciach. Ale len hadam na zaklade znakov v katalogu, tvoja interpretacia tiez nie je zla
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
10. 6. 2006
Ani jeden z vás nič neprehliadol, je to klasický denár typ Pohl 219-3 s deformovanými písmenami značky K - G. Písmená sú deformované už na razidle, jedná sa teda o "výrobnú vadu".😉 Niečo podobné (deformáciou písmena K) som videl na Matejovom dokáte Pohl K 7-3.
Zaregistrován
24. 3. 2010
No super, tak z nádejnej raritky je odfláknutá robota rezača 👿 😆 Ále nie, tušil som to, len som potreboval, aby mi to niekto potvrdil 🙂 Aj keď má peknú patinu, stav nič moc.
Vlastne pricestoval s týmto denárom Ludvíčka Jagelovcú z višegrádskej mincovne a ten je teda v podstatne lepšej forme... 😉 Akurát sa mi zas nedarí vypátrať význam toho ornamentu pod Madonou (niečo ako HK)
Obrázky:
Zaregistrován
17. 9. 2009
tu je taky isty
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/uhorsky-stredovek-kontrola-urcenia-_post_-117599#post117599 ( jeden z mojich prvych prispevkov )
A to HK je podpis alexandra turza alebo zbrojovky hekler and koch
Pohl 255-6
Zaregistrován
10. 6. 2006
Značka Alexeja Thurzu to zrejme nie je, HK je aj na Višegrádskom denári 255-45 pod menami Jána Crapa a Baltazára Meela z roku 1526, Thurzo v tom období bol vo Višegráde komorským grófom. Značka sa takisto neviaže len na Višegrád, sledujeme ju aj na budínskej razbe 255-16.
Zaregistrován
17. 9. 2009
Pohl ma v tej kolonke napisane Graveur Zeichen - co je nieco ako znacka "Rytca" (google translator) ale neviem co si mam pod tym predstavit
Zaregistrován
24. 3. 2010
HK Rytci Višegrád? 🙄😁
Zaregistrován
23. 6. 2007
Potřeboval bych poradit s touto mincičkou. Sice už ji mám delší dobu, ale stále ji nemůžu zařadit. Zatím nejčastější je přidělení do Uher, takže snad ji někdo poznáte.
Měl jsem ji i na Sběrateli a tam mi řekli, že by to mohl být Václav III. Sice mi do tohoto období připadá, ale tahle je jednostranná ( mince je spíš měděná ). Zatím se mi ji nikde nepodařilo najít.
Rozměry 12,35x12,54.
Dík
Obrázky:
Zaregistrován
20. 8. 2007
motivem je mince podobná některým uherským ražbám Václava III. - ale jen podobná
v detailech je to dost odlišné
viz zde pár ukázek:
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/uhorske-mince-grosoveho-obdobia_post_-115543#post115543
provedení hlavy, koruny a prsního štítku mi trochu připomíná některé ražby Horní Falce, ale motiv zase až tolik ne
zařadit tedy nedovedu
- dost neumělé dobové falzum Václava III. či něco jiného ??
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.