Zaregistrován
19. 1. 2008
hezké .... jen Ti nechci úplně kazit radost, ale ten divný tvar hlavy a posunutí opisu je způsobeno dvojrázem i na líci .... čím víc na tu fotku koukám, tím jsem si jistější ...
Zaregistrován
10. 6. 2006
Máš recht, pozrel som na to ešte raz a je tam dvojráz jak hrom (ale pekne maskovaný). Tak tomuto už sa dá povedať veľmi pekný dvojráz! 😁
Zaregistrován
17. 9. 2009
"je tam dvojraz ako hrom len pekne maskovany"
Ja ho tom nevidim, nebolo by potom vidiet dvojraz aj na pismenach pri portrete? Myslel som si skor ze sa im poskodilo razidlo. Nevedeli by ste niekto ten dvojraz na obrazku zvyraznit, alebo mi povedat ako sa mam divat, zasa budem o nieco mudrejsi. Dakujem
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
10. 6. 2006
Aspoň som sa pokúsil, viď obrázok... aj keď oko som trochu netrafil. Každopádne pozri na ryhy v ploche mince spôsobené drhnutím razidla, ako v prostriedku mince zrazu idú iným smerom (neviem či sa vyjadrujem zrozumiteľne). Ďalej dobre pozri opis: MO ... TA LODOVVICI, dvojráz je evidentný najme medzi MO - TA.
[
Zaregistrován
10. 6. 2006
Myslel som toto:
[
Zaregistrován
17. 9. 2009
ďakujem za vysvetlenie, saracen s peknym dvojrazom poputuje na cestne miesto v zbierke.
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
10. 6. 2006
Pridávam obrázok pekného denárika so zaujímavou chyborazbou v mene sv. Ladislava - S. LADIRLAVS.🙂
[
Zaregistrován
24. 3. 2010
Archy, veľmi pekná a hlavne zaujímavá chyborazba. 🙂
Mne dnes z Áčka prišiel tento kremnický denár Vladislava. Komorským grófom by vtedy mal byť Juraj Thurzo a preto napravo od Madony by malo byť G. Pohl tento variant pozná, ale uvádza len ročníky 1504, 1508, 1509 a 1511. Tento je z roku 1514. Trošku mám dilemu, lebo Madona je v tomto mieste slabšie vyrazená a je tam náznak niečoho, čo ale mne pripadá ako vlasy. Perlovec je tu dosť výrazný, takže si myslím, že tam to písmenko fakt chýba.
Keďže chytá medenku, asi pôjde do kúpeľa. 😈
Obrázky:
Zaregistrován
23. 4. 2008
Nevím, ale mě se nezdá, že by to bylo 1514. Spíš to vidím na 1512, ale nejspíš to vidíš pod lupou lépe 😃
Zaregistrován
6. 7. 2009
je to 1514 (goticka 4)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.