Moderátoři: Archypov, facctory, smith

Stredo

Uživatel

Zaregistrován
17. 9. 2009

#1171 - 3. 12. 2011, 17:26

Misko gratulujem mas nadherne mince a myslim ze z nas tu co zbierame uhorsku drobotinu ti momentalne mame co zavidiet. Tychto minci sa vela nevidi a nechcem vediet co ta vysli.

Zaroven by som vas rad poprosil o kontrolu urcenia mojho noveho korvina. Jedina mincova znacka s dvoma K - K a stitom je, ak som to dobre pozrel u Pohla na denari 216-8. Velmi sa mi paci to cudne ozdobne pismo, neskor sa z denarov uplne stratilo

PS- to archy a sigur : tento tyzden mi pribudne jedna krasna maria a par zigmundov potom pridam foto

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.

MisoPN

Uživatel

Zaregistrován
21. 12. 2008

#1172 - 3. 12. 2011, 18:17

Sorry že otravujem, ale mohol by mi niekto povedať huzsára alebo ungera tej Bratislavy?...nejako to nemôžem dohladať.

___

Uživatel

Zaregistrován
24. 3. 2010

#1173 - 3. 12. 2011, 18:30

No pekne, pekne, chlapci uhorskí 😃 Je vidieť, že Vianoce sú za dverami. Stredo, na tú Máriu som fakt zvedavý.
K tomu tvojmu Korvínovi. Na Pohlovej práci je super, že veľa mincí dokázal bádaním zaradiť k mincovni, ku komorskému grófovi a v niektorých prípadoch aj pod konkrétny letopočet. Tento tvoj by teda mal byť Johannes Constorfer a s najväčšou pravdepodobnosťou razený len v roku 1468. Podľa mňa teda vzácnejšia značka. Tiež som týmto Korvínovým denárom prišiel v poslednej dobe na chuť. Dokonca mi nevadí ani horší stav, len keď je značka pekne vyrazená.
Tento tvoj je úplne v pohode, gratulujem, bral by som ho všetkými desiatimi. Verím, že si ho splašil za dobrú cenu. 😉

___

Uživatel

Zaregistrován
24. 3. 2010

#1174 - 3. 12. 2011, 20:52
Sorry že otravujem, ale mohol by mi niekto povedať huzsára alebo ungera tej Bratislavy?...nejako to nemôžem dohladať.

Prešiel som všetky mne dostupné aukcie, nič podobné som nenašiel... 🙄 Nie je to dobové falzum? Tuším tam vidím meď. Nie je to len postriebrené?

maci

Uživatel

Zaregistrován
31. 7. 2008

#1175 - 3. 12. 2011, 23:17

Pre zaujímavosť tu mám falzum uhorského groša z "košickej mincovne"😁
Falzum by som zaradil podľa tvaru erbu do obdobia vlády Ferdinanda I až Rudolfa II.

Obrázky:

MisoPN

Uživatel

Zaregistrován
21. 12. 2008

#1176 - 4. 12. 2011, 07:47

Ťažko povedať, značka sa mi zdá že je CB ( podľa toho som usudzoval, že to je Bratislava).
Je to možné že to bude aj dobové falzum, ale na falzách by nesedel opis však? a tu sa mi zdá že sedí. 🙄
Tak teda je to možno nejaké dokonálé falzum až na tú mincovú značku.😃

___

Uživatel

Zaregistrován
24. 3. 2010

#1177 - 4. 12. 2011, 09:15

Mišo, fakt neviem 🙄 V tomto období sa veľmi dobre vyzná comes. Ak sem ešte chodí, tak možno poradí...

Stredo

Uživatel

Zaregistrován
17. 9. 2009

#1178 - 4. 12. 2011, 19:13

V poslednej dobe to tu trochu zaspalo tak sem dnes pridam par minci. V prvom rade by som rad ukazal jeden zaujimavy Vladislavov denar s podla mna velmi netypickym druhom pisma.

Na prvej fotke samostatna fotka mince so zvlastnym typom pisma, aky som na podobnom denari este nevidel.

Na druhej fotke - ta ista minca rub aj lic ( obrazok B/C ) a porovnanie s inymi beznymi typmi ( obrazok A )

Chcem sa Vas spytat ci ste uz tento typ pisma na podobnych denaroch videli, a mam podobne denare len malo napozerane, alebo je zvlastny aj podla Vas.

Dakujem za komentare

Obrázky:

Stredo

Uživatel

Zaregistrován
17. 9. 2009

#1179 - 4. 12. 2011, 19:40

A ostatne obrazky su viac menej bez otazok, len ich davam radsej sem ako do chlubirny, nas co zbierame drobne stredoveke uhorsko tu na fore vela nie je.

Obrazok 1 - denar Maria

Obrazok 2 - Denare Zigmund, tieto varianty som prilis casto nevidel o tom ako casto ich mozno objavit by asi vedel skor Archypov

A jednu otazku si neodpustim, nemate pocit ze denare stredovekeho uhorska za posledny rok velmi zdrazeli ?

Obrázky:

Stredo

Uživatel

Zaregistrován
17. 9. 2009

#1180 - 4. 12. 2011, 19:41

obrazok 2

Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.