Zaregistrován
20. 8. 2007
Archy - přijde mi, že ti lvi jsou do razidla ryti, nikoliv puncování
a proto ta odlišnost, ono na uherských dukátech, kde jsou v děleném štítu dva lvi asi na stejné dva nenarazíš, navíc je musí rytec nacpat do rozdílných prostor - obdélník x skoro trojúhelník s jednou zaoblenou stranou
pravda tito jsou dost odlišní a navíc dolní možná přišel o korunu
Zaregistrován
6. 2. 2008
Lvi jsou s určitostí ryti, to se nepuncovalo jako opisy nebo perlovec. Taky si myslím, že je to jen zajímavost. Na uherských dukátech se to vyskytuje. Hlavně u Zikmunda.
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
10. 6. 2006
Súhlasím s oboma, je mi jasné že sa jedná o ryté razidlo; ja som sa však hlavne zameral (možno som to dostatočne nespomenul) na tú možnosť, že spodný lev nemá korunu.
Zaregistrován
17. 9. 2009
Dakujem, samozrejme mas zasa pravdu, aspon si prepisem popisky. A ako som slubil davam sem aj lepsie foto mincovych znaciek.
PS- nemas aj celu fotku tej mince s levmi, urcite by sa nas aj viac rado pozrelo. Podobnu mincu nevidiet kazdy den
Obrázky:
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
10. 6. 2006
Tak to vidím jasne:
- P 118-4
- P 118-9
- P 118-11
Super že je vidieť značky, máš mince krásne určené.
K tej mojej minci, predbežne by som nerád prezentoval celú mincu.
Zaregistrován
17. 9. 2009
Viem ze sa tu na fore vacsinou neradi vyjadrujete k cenam minci. Ale zaujima ma cisto vas osobny nazor ci je summa cca 13€ za tieto denare primerana. Mal by som mat totiz moznost trochu doplnit zigmunda v zbierke ale stale vaham, cena sa mi zda na hrane.
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
10. 6. 2006
Ja si myslím, že cena je kóšer.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Celý deň ma niečo tlačilo v pravej bote. Až keď som prišiel domov, tak som zistil, že mi tam Mikuláš nadelil ďalšieho Václava... 😉
Obrázky:
Zaregistrován
10. 6. 2006
Krásny.
Zaregistrován
6. 11. 2008
To já nedostal ani to uhlí...
(asi taky najel na krizový režim úspor)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.