Zaregistrován
25. 4. 2007
Tento obol som určil ako Huszar 855. Zaujímavé že Unger ho nepozná, alebo sa mýlim?
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
:D Podľa mňa ho Unger pozná, ale je zobrazený na nepárnej strane. Ak si všimneš, tak v skene, čo koluje po nete, na konci tieto nepárne strany chýbajú. Alebo máš knihy?
Každopádne je krásny, gratulujem 😉
Zaregistrován
6. 8. 2008
Zaregistrován
25. 4. 2007
sigur napsal/a:
:D Podľa mňa ho Unger pozná, ale je zobrazený na nepárnej strane. Ak si všimneš, tak v skene, čo koluje po nete, na konci tieto nepárne strany chýbajú. Alebo máš knihy?
Každopádne je krásny, gratulujem 😉
ďakujem za objasnenie, mám vydanie kníh z roku 1980 a tam v obrázkoch je vynechané č. 652-654...márne som hľadal😎
Zaregistrován
24. 3. 2010
Veď hovorím, strana 207 😃 Doplním, značka K-G, teda mincovňa Kremnica, Juraj Thurzo.
to Mišo: OK, jak myslíš... 😉
Zaregistrován
25. 4. 2007
sigur napsal/a:
Veď hovorím, strana 207 😃 Doplním, značka K-G, teda mincovňa Kremnica, Juraj Thurzo.
ďakujem
Zaregistrován
24. 3. 2010
Dobre, aj ja sa teda pochválim. Minulý týždeň mi z Hungárie pricestoval ďalší celkom pekný obolus Mateja Korvína spred menovej reformy. Je to H-707, mincovňa Budín, komorský gróf Štefan Kováč. Vedľa je jeho väčší brat - kremnický denár, komorský gróf Benedikt Thuróczy. Ten už nie je až tak pekný, ale nevadí, časom ho dúfam vymením za lepší. 😎
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
Konečne sa mi podaril zohnať interregnum denár. Tento je medený a zjavne toho už veľa prežil. Nepatrí medzi top pekné kusy, ale aj napriek stavu je mi celkom sympatický a mám z neho radosť. 🙂
Trochu info:
V období medzi úmrtím Alberta (október 1439) a korunováciou jeho syna Ladislava Pohrobka (máj 1440) bolo v Uhorsku medzivládie. Počas tohto obdobia (7 mesiacov) sa razil zaujímavý typ denára. Reverz sa oproti Albertovým denárom nezmenil, no na averze bola namiesto označenia panovníka len značka komorského grófa. Razili sa v Kremnici (KR - Konrad Rudel) a vo Veľkej Bani (hS – Stephan Remetei).
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
Chybička se vloudila, správne je: nS – Stephan Remetei, teda "n" ako Nagybánya (Veľká Baňa), "h" je značka pre Hermannstadt (Sibiu)
Zaregistrován
31. 7. 2008
Zdravím .
Mám tu jeden zaujímavý kúsok. Strieborné dobové falzum uhorského groša.
Stav horší, ale strieborné falza sú menej časté. Potešil 😉
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.