Zaregistrován
10. 6. 2006
Musím sem aj ja dať svojho Markusa z Norimbergu... Síce vyrovnávaný, ale detaily má krásne.
[
Zaregistrován
24. 3. 2010
Podarila sa mi zohnať celkom zaujímavá chyborazba denára Vladislava Jagelovského. Rezač zabudol vyrezať "R" medzi WLADISLAI VNGARIE. Zrejme si to uvedomil, až bol opis hotový, pretože mu vznikla celkom veľká medzera pred letopočtom. Podobný som už videl, ale opis bol pekne dotiahnutý až k letopočtu.
Obrázky:
Zaregistrován
10. 6. 2006
Zaujímavý denárik, na dvojráz to nevyzerá.
Zaregistrován
17. 9. 2009
Co poviete na tento denar Pohl - 255 - 24. Neviem sa rozhodnut ci sa jedna trochu o zmetok, alebo velmi zaujimavy kusok.
Este som nikde nevidel tento denar s laliou z kosickej mincovne s normalnym pismenom N vsade som nasiel len obratene.
A hlavne co podla vas tak deformovalo opis na strane so stitom, dvojraz alebo ina chyba pri vyrobe?
Obrázky:
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
24. 3. 2010
V košickej mincovni sa tieto Ľudovítove denáre razili v rokoch 1526 a 1527. Ročník 1527 som zatiaľ nevidel a z roku 1526 evidujem 3 rôzne typy, pričom všetky majú obrátené N. Teraz nemám foťák po ruke, ale v priebehu týždňa ich sem snáď hodím.
Tie N-ká sú iné ako na kremnických denároch, kde vyzerajú skôr ako vyskladané z I-čiek. Ale mám aj kremnický s presne takým N ako na košických...takže celkom bordel 😃
Dvojráz vidím v oblasti letopočtu, resp. pri ľalii. Pripadá mi, že deformácia štítu bola spôsobená skôr vadou strížku.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Takže, košickí krásavci pekne pokope. Rozdiely si pohľadajte sami... 😉 Pohl uvádza ešte variantu s rozetou, ale vôbec netuším o čo ide. Ak niekto má, budem rád, keď to sem hodí.
Obrázky:
Zaregistrován
23. 11. 2010
Nádherné ... ja mám len takéhoto Jana z Košíc ... ale som rád, že ho mám.
Obrázky:
Zaregistrován
10. 6. 2006
sigur napsal/a:
Takže, košickí krásavci pekne pokope. Rozdiely si pohľadajte sami... 😉
No ja by som povedal, že horná minca má mierne "nedotiahnutý" opis, ale hlavný rozdiel vidím v písmene C, dolné dve mince majú C dotiahnuté, horná nedotiahnuté.
Zaregistrován
24. 3. 2010
"C" je jasné. Ale čo dolné 2 mince? Nápoveda. Tá vpravo má niečo naviac 😉
Zaregistrován
1. 8. 2010
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.