Zaregistrován
24. 3. 2010
Nejak to tu po voľbách zakapalo 😉
Prihadzujem teda 3 mince Ľudovíta Veľkého. Je tam vyobrazený z 3 strán a trochu mi to pripomína fotku z basy 😆
Inak, keby mal niekto mincu, kde je vyobrazený odzadu, tak mám určite záujem 😃
Klasika, v katalógoch som ich nenašiel. Podľa tých L-iek hádam, že sa jedná o mincovňu Lippa.
Obrázky:
Zaregistrován
10. 6. 2006
Krásne mince, teším sa že sa objavujú u zberateľov. Je to naozaj zrejme mincovňa Lippa. Prvý je asi H-534; P-70, druhý H-532; P-67, ale kvôli nedostatku času len strieľam a nie som si istý (opravte ma). Zaujímavé je, že Huszár a hlavne Pohl zrejme neuvádzajú značky, je to možné? Pozrite sa niekto na to prosím...
Zaregistrován
24. 3. 2010
Tiež som si to najprv myslel. Ale tie moje nemajú na reverze opis...🙄
Zaregistrován
24. 3. 2010
Hmmm, s týmto denárom neviem pohnúť. Nedarí sa mi rozlúštiť motív na reverze. Má niekto nejaký typ? 🙄
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
Tak, záhada okolo troch z piatich jednostranných mincí je čiastočne rozlúštená. Tri horné mince by mali byť mestské razby poľského mesta Gniewkowo zo 14.storočia. Na porovnanie mi poslal jeden Poliak foto svojho exempláru (mám krajšie).
Podľa neho spodné 2 sú buď Jan Olbracht alebo Vladislav Jagellovský. Nevie to určite, ale na druhú stranu určite vie, že chce vymeniť 2 moje (ľavý horný a pravý spodný) za 1 jeho denár (Huszár 560). Typický vyštípaný Poliak 😆 😈
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
Zaregistrován
24. 3. 2010
Hmmm, tak som trošku hľadal a našiel som presne túto mincu, ktorú mi poslal. Na 42. aukcii WCN položka č. 64, vyvolávacia cena 3000,- zlotych (nepredala sa, možno preto, lebo je v zlom stave). Jedná sa o denár Ľudovíta Veľkého ako poľského kráľa, gniewkowské kniežactvo. Ach tí Poliaci...😈 👿
Zaregistrován
28. 6. 2008
Je dobře, že se ti to podařilo objasnit. Jinak s Čechami nemají podle mne nic společného, ale to už jsem psala (typovala jsem uherské). Vladislav na našem území takové nerazil. Takže gratulace k zajímavým kouskům!!!
Zaregistrován
28. 6. 2008
..ještě dodatek k tomu Vladislavu, možná myslel zahraniční, Heidingsfeldské ražby. Ty mají také podobnou korunu, ale nejsem si jistá, zda z druhé strany nemají lva..., ale v zahraničních mincích se neorientuji ;-)
Zaregistrován
24. 3. 2010
Tak Heidingfeldské razby? 😲 A to mám akože kde hľadať? 🙄 To mi robíš naschvál za ten groš, však?😆
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.