Zaregistrován
24. 3. 2010
Ja som presvedčený, že sa jedná o fenigy, ale v tých sa nevyznám. Myslím, že sa nerazili priamo pre Uhorsko, ale keďže kvalita denárov najmä v 15. storočí značne kolísala, frustrovaný ľud používal v platobnom styku čokoľvek, čo bolo strieborné.
Zaregistrován
23. 6. 2007
Vídeňské feniky:
první je Přemysl II. Otakar 1251-1276 koch B163
druhej Fridrich sličný coby vévoda (1306-1314 ) koch B206
a třetí opět přemek koch B177
Pokud by ten první byl na výměnu, možná bych něco našel.😋
Zaregistrován
18. 11. 2009
Vyčerpávající díky. Bohužel - ponechám si ho.
Zaregistrován
12. 1. 2010
pavelgregor: toho prvního Přemka mám řekl bych v lepším stavu, takže kdyby byl zájem o výměnu.. mail🙂
Zaregistrován
24. 3. 2010
Chčije a chčije 👿 ...tak, že si urobím trochu poriadok v denároch a oboloch a zabalím, čo chcem v pondelok poslať. Doteraz som bol presvedčený, že tieto dva oboly sú rovnaké (Huszár nepozná) a ten škaredší som chcel predať...no skoro mi oči vypadli 😲 ...tie koruny majú rozdielnu veľkosť...ešte že chčije a chčije 😉
Obrázky:
Zaregistrován
28. 6. 2008
No vidíš, alespoň k něčemu je to dobré, když člověk nemůže ven :-))
Zaregistrován
10. 6. 2006
Ako už písal egomc, sú to Ľudovítové denáre pre Neapol, s erbom Karola Martela (tri kladivá) a Huszár ani Pohl tieto denáre nepoznajú. Už som inak tieto mince osobne videl, nebude to žiadna rarita (aj keď sú vzácnejšie). Najbližšie majú k denárom H-531, P-72, s tým rozdielom, že tieto známe denáre majú klasickú vysokú korunu a tvoje majú nízku korunu s klenotom pštrosia hlava. Gratulujem, je fajn mať tie mince. Budem na tom časovo lepšie (onedlho) zavolám ti a rád by som mince ešte raz nafotil, odmeral a odvážil.
Zaregistrován
28. 6. 2008
Á, Archy už je odpočatý po dovolené mezi námi 😁 alespoň to tu trochu ožije a hlavně je tu někdo, kdo rozumí Uherským ražbám. A propo, co ten můj saracének?
Zaregistrován
28. 6. 2008
(Archy už ho viděl.) V poslední době je to jedna z mála minciček, která přibyla do sbírky, o to více potěšila. Dívala jsem se, že tu Archy má podobného a dokonce za stejnou cenu :-)
[
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.