Zaregistrován
24. 3. 2010
Sákriš, ja ešte žiadneho saracéna nemám 😳 musím sa po nejakých poobzerať.
Mincovňa Nagybánya, značka by mala byť kvet s piatimi lístkami, v aukciách sa ale nesprávne často označuje ako hviezda.
Zaregistrován
10. 6. 2006
Ten útvar sa dá nazvať aj hviezdou, tiež mám jedného Saracéna s touto značkou, prikladám foto. Inak je to naozaj Nagybánya, súhlasím. Mám dojem, že Pohl tú značku zaznačil trochu idealizovane ako kvet, viac sa to predsa len podobá tej hviezde. Možno podobný problém ako pri kresbách v starších typológiách (Smolík, Castelin). Korunkin Saracén je však zvláštny tým, že má pri kríži len dve bodky miesto viacerých bodiek okolo celého dvojkríža (klasický typ prikladám). Že by to bolo spôsobené nedorazením mince? Je to možné, avšak Saracén je absolútne najbežnejší typ Ľudovítovho denára a stále sa potvrdzujú nové a nové varianty.
[
Zaregistrován
24. 3. 2010
Archy, super postreh. 😉
Holt, korunka má šťastie na nové varianty. Videl som už veľa fotiek týchto saracénov, ale tak ako to maľuje Pohl alebo aj Unger som to ešte nevidel. Aj mne to pripadá viac ako hviezda. Možno mali k dispozícii 0/0 alebo UNC 😆
Ak by kupovali na aukre, tak možno aj v RL 😁
Zaregistrován
10. 6. 2006
Je to možné, minimálne jeden predajca nám známy by vedel predať aj Saracéna v razobnom lesku.😎
Zaregistrován
28. 6. 2008
Tak to mám radost😉
Jinak víte co mi přijde zajímavé? Ten slaboučký kroužek v místě, kde bývá vnitřní perlovec. Na perlovec je to jen slaboučce vyryto, jako by si řezač prozměřoval minci, aby vyryl písmenka opravdu v kruhu, tedy pomůcka při rytí????? Nebo je to náznak perlovce???Je to jen nesmysl, ale přišlo mi to zajímavé.
Zaregistrován
12. 1. 2010
Tak proč se nedá v slušném stavu za rozumnou cenu koupit... 😈
Zaregistrován
10. 6. 2006
Prečo by sa nedal? Ja doma nejaké mám a za všetky som dal pár drobných. Veľa ich ide na slovenskom Aukre a na poľskom Allegre, na e-bay sú drahé, ako všetko čomu predajcovia nerozumejú. Sú to naozaj Ľudovítové najbežnejšie denáre, bežne ich vídam a kupujem aj v depotoch. A idú aj v slušných stavoch...
Zaregistrován
24. 3. 2010
Tiež som dávno nevidel nič v peknom stave a preto čakám a čakám...a saracéna ešte furt nemám 😕
Zaregistrován
12. 1. 2010
Archypov: na českém Aukru jsem ho pod 300 snad ještě neviděl a to ani v horších stavech.. na polském a slovenském Aukru nenakupuju vzhledem k problémům s placením.
Zaregistrován
10. 6. 2006
Tak to ale neznamená, že sa lacno zohnať nedá. Uznávam však, že to mám na slovenskom Aukre jednoduchšie. Nemyslím si však že by si bol nejako zvlášť smutný že ešte Saracéna nemáš, 😋 určite zoženieš peknú kvalitu za rozumnú cenu - potom hoď foto na fórum.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.