Objavil som na e-bay tento veľkovaradínsky denár, taktiež zaujímavý typ koruny...
[
](http://img289.imagevenue.com/img.php?image=40653_Korne_122_553lo.jpg)
No bolo tých korún požehnane. V budúcnosti sa asi ani nebudú dať spracovať v štýle obrazovej varianty, pretože čo mioncovňa to iná kresba koruny a vidíme variabilitu aj v rámci mincovne. Skúsim aj tak zháňať dokopy nejaký materiál a niečo by som rád zosmolil (v rámci Márie z Anjou). lupola, ty mi budeš pomáhať... 😈
Môj jediný denár s korunkou je ti kedykoľvek k dispozícii...😆 Ale vážne, nebolo by na škodu dať dokopy aspoň základné typy podľa mincovní...V rámci jednej mincovne by to nemuselo byť až také terno. Predpokladám, že opotrebovaný kolok bol vzorom pre nový...
tiez mam doma dve marie ( mince ) mal som ich aj niekde tu na fore ak chces poslem ti na mail kvalitne foto, ale myslim ze su to bezne varianty a asi ich mas aj sam. a aby som pridal aj nejaku fotku prisiel mi novy prirastok do stredovekeho uhorska aj ked trochu starsi - unger- 37, podla mojich informacii nie uplne bezna minca ( navyse s katalogom sa zrovna uplne nezhoduje, ale uz ste mi vysvetlili, ze je to uplne bezne )
Obrázky:
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.