Zaregistrován
23. 12. 2009
Ok, shrneme-li to tak zaverem je, ze zadny z denaru Ferdy neni vzacnejsi (krome fals)...Diky vsem!
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
Zaregistrován
24. 3. 2010
...a tlstých strížkov.
A s tým Huszárom má Dráček recht... katalóg je z 1979, má veľmi široký záber, čerpal z relatívne obmedzených zdrojov informácií a to nehovorím, akú paseku v tom medzitým urobil internet, detektoristi a pod.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Vrátim sa ešte k tým obráteným N-kám. Tento Ľudovít by mal byť už na ceste ku mne...
Obrázky:
Zaregistrován
17. 9. 2009
krasna minca, niekedy by som si o tych obratenych N kach co vyzeraju ako zlozene z I ako si ich nazval rad precital nejaky clanok. Je zaujimave ze to co som videl je vzdy Kremnica. Ak to nie je tajomstvo mohol by som sa spytat na cenu ? Planujem zhanat nieco podobne
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
21. 12. 2008
Veru pekná mincička.
Zaregistrován
24. 3. 2010
to Stredo:
Osobne pochybujem, že sa niekto týmto hlbšie zaoberal v odbornom článku.
Minca mi práve prišla a teším sa jak malý Branko🙂
Cena bola len o málo vyššia ako si ty písal vo svojom príspevku, t.j. aj s poštovným do 10 EUR. Hovorí sa, že šťastie praje pripraveným a tiež sa hovorí, že sprostí majú šťastie... Teraz ale neviem, čo z toho platí na mňa😉
Zaregistrován
3. 3. 2011
Zdravím!
Síce medzi vás, vášnivých numizmatikov, nepatrím, ale vygooglil som si váš web kvôli jednej veci. Pred niekoľkými rokmi sme na našej záhrade doslova vyorali mincu, ktorú sme založili medzi iné drobnosti v sekretári. V podstate sa na ňu zabudlo. Ale nedávno môj otec odišiel do večnosti a pri preberaní tých mnohých drobností som ju opäť objavil. Samozrejme, už som si o nej zistil základné veci, takže viem, že je to Sigismund 1387-1437 Goldgulden. No dočítal som sa, že je viacero verzií týchto mincí, vraj vyše 10... Vedeli by ste mi pomôcť s presnejším identifikovaním? Ďakujem.
Sigismund 1387-1437 Goldgulden
Zaregistrován
3. 3. 2011
Pardon, presunul som to do správneho vlákna: Ocenění, určení a identifikace mincí
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatelstvi/oceneni-urceni-a-identifikace-minci-12
Zaregistrován
24. 3. 2010
No Žigmund ich podľa Pohlovho katalógu vyrazil cez 30 rôznych typov. Toto by mal byť dukát vyrazený v mincovni Baia de Aries (Offenbánya) v Rumunsku pred rokom 1427. Škoda, že nie je v lepšom stave. Zlatú mincu ste založili medzi ostatné drobnosti v sekretári? Si si istý, že ten pluh nebol detektor? 😉
Zaregistrován
3. 3. 2011
Haha, nie, nebol to detektor. Tiež som si povedal, že si zoženiem nejaký aparát a pôjdem to tam detekovať. Ale neverím tomu, že sa tam ešte niečo nájde, keďže tá minca nebola nejak hlboko v zemi. Asi niekomu kedysi dávno vypadla z deravého vrecka... 😃
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.