Zaregistrován
15. 4. 2010
MĚDĚNÝCH JE VÍC ALE VESMĚS ŠPATNÝ STAV VIZ. FOTO KDYŽ JE DOBRÝ STAV TAK BYCH VIDĚL CENU VIŠŠÍ NEŽ U ORIGINÁLU.NAVÍC SE VYSKYTUJÍ JEŠTĚ POSTŘÍBŘENÉ FALZA.
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
Vďaka za zaujímavé informácie. Myslím, že Korvín bol celkom podrazák, čo sa zahraničnej politiky týkalo. A jeden z dôsledkov zrejme bolo aj razenie mincí s uhorsko-českým znakom, keďže sa usiloval o český trón. Kto ale razil tieto falzá? On sám? Asi ťažko. Alebo to bol nejaký politický "protiútok"? Kvôli zisku to asi nikto nerobil, tých mincí zas až toľko vyrazených nebolo. Skôr by som falšoval bežné strieborné drobáky, medzi ktorými sa falzá lepšie stratia. 🙄 Veľmi rád by som si o tom prečítal nejaký odborný článok. Nevyšlo niečo napr. v NL?
Zaregistrován
10. 6. 2006
Som tu len na skok, makám jak Bulhar na niečom, preto ani na nič nereagujem. Ale lupola, zajtra ti niečo pošlem v mailom k tejto téme... Pozdravujem.
Zaregistrován
6. 2. 2008
lupola: nevím jestli jsi zaznamenal, ale krásné dobové falzum Korvína šlo nedávno na aukru lehce přes 5t.
archypov: pokud máš něco k těm falzům tak by mně literatura taky zajímala. Já mám jen články k originálním ražbám. Jinak tento Korvín je zajímavé téma, osobně se kloním k ražbě této mince na Moravě a ne v ČB.
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
24. 3. 2010
Archy má len Nechanického. Škoda, fakt si nad tými falzami lámem hlavu 😕 Môžem ťa poprosiť, neposkytol by si mi nejaký článok aspoň k tým originálnym razbám? Nechanický je dosť stručný.
Zaregistrován
10. 6. 2006
Skúsim ešte niečo dobré vysnoriť u Mareka Budaja.
Zaregistrován
20. 8. 2007
zachovalost vskutku zoufalá - přesto něco přečíst ještě docela jde
regent Jan Hunyadi - Denár jako Hus 623
ale zdá se mi, že má odlišné opisy
u Hus 623 je : TEMPORE . IO . GVBERnATOR
na tomto kusu vidím : +TEMPORE . GVBE (RnAT) ORIS
druhý opis má také malou odlišnost - za UnGARIE je ještě tečka :
rozeta MOnETA . REGnI . UnGARIE .
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
Celkom zaujímavé. Podľa mňa ani ten stav nie je až tak zúfalý. Je tam vôbec značka mincovne? Ja na tej fotke nevidím ani náznak B-I 🙄 Samotný dvojkríž je pritom celkom pekne vyrazený...
Zaregistrován
6. 7. 2009
lupola - zaslal jsem Vam email s necim o Korvinovi
Zaregistrován
20. 8. 2007
značka mincovny B I tam naznačeno je
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.