Zaregistrován
24. 3. 2010
http://aukro.cz/stara-mince-1-i1497134436.html
Pánové na 2. a 3. mieste: Nebuďte smutní a radšej šetrite korunky 😉 Ten môj vyššie uvedený krásavec pôjde podľa všetkého v blízkej dobe do aukcie...🙂
Zaregistrován
24. 3. 2010
Je tu ticho už nejak moc dlho. Čakám na jednu chuťovku z Poľska, ale pricestuje asi až budúci týždeň. 😉
Dnes mi prijéchala z Vngarie jedna zaujímavá mincička Vladislava Jagelovského:
- Znovu obrátené (a oproti ostatným písmenám aj sparchantelé) N-ká v opise, pričom je krásne vidieť, ako sú vyskladané
- Brvná v štíte sú tak výrazné, že sa pretlačili na druhú stranu
Škoda, že je trochu ohlodaná, inak by to bol jeden z najkrajších denárov, čo som videl. Bola celkom lacná, ale poštovné to navýšilo takmer o polovicu.
Každopádne, hneď som mal dnes v práci krajší deň...😃
Obrázky:
Zaregistrován
10. 6. 2006
Pekný a zaujímavý denárik. To písmeno N obrátené asi nebude žiadna rarita, ale je to zaujímavé, pretože sa o tom nikto nezmieňuje v literatúre a je zriedkavé. Pritom keď si pozrieš skoršie príspevky, ani jedno obrátené N-ko nie je totožné, každé je iné.
Zaregistrován
17. 9. 2009
Tak bolo tu chvilku ticho tak sem dam svoje nove prirastky, neboli lacne a stavy maju k dokonalosti daleko, ale velmi som ich chcel. Druha fotka je karol robert, ten je v skutocnosti krajsi ako na fotke Unger 393 a velmi pekne znaky mincovne aj ked neviem urcit miesto kde bol vyrazeny.
Prva fotka je Jan Hunady - Unger 486, mincovnu urcit neviem. Ak by ste vedeli k minciam nieco blizsie ,mincovna ... velmi rad sa necham poucit
Obrázky:
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
23. 10. 2006
Karol Robert vypadá na dvojgrajciar aééé či je to 1333-1334 Ostrihom alebo Lippa neviem ....
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
23. 10. 2006
Denár Hunyadiho je zrejme 1447-51 mincovna Nagybáňa.🙄
Zaregistrován
17. 9. 2009
Zaregistrován
23. 10. 2006
Stredo na určovanie som použil Rettyho🙄 tam má byť váha 0.68g.
Zaregistrován
10. 6. 2006
Tá Karolova minca je denár (preboha! žiaden dvojgrajciar!!!😈 ) a je to Karolov najbežnejší denár, ktorý je vidieť najčastejšie z Karolových mincí. Každopádne stav je slušný a značky mincovne výborné. Je to razba z r. 1338 a citovanie:
Huszár 495; Pohl 52-4; Unger 393; Réthy 18. Pohl mincovňu neuvádza.
Zaregistrován
17. 9. 2009
Dakujem za upresnenie. Za obe mince som zaplatil 28€ aj s postovnym chcel by som sa este spytat ci som ich podla vasho nazoru prilis nepreplatil
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.